Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.4.2016
Varsinais-Suomen sairaanhoitajat tutkimassa "potilasta"

Simulaatio-opetus kiinnostaa

Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry vietti jäseniltaa Turun ammattikorkeakoulun simulaatiotiloissa. Ruiskadun kampuksella esiteltiin Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry:n hallitukselle ja jäsenille – sairaanhoitajille - nykypäivän sairaanhoitajakoulutuksen simulaatio-opetusta ja tiloja.

Opetusta ja tiloja esittelemässä olivat terveysalan henkilökunnasta KT-päällikkö Hannele Paltta, lehtorit Teija Franck, Eija Kedonpää, Riitta-Liisa Lakanmaa ja Riikka Teuri.

Vieraina oli noin 20 eri alojen kokenutta sairaanhoitajaa, jotka saivat lyhyen esittelyn simulaatiopedagogiikasta sekä vierailukäynnin simulaatiotiloissa.

- Vieraat saivat kokeilla korkean teknologian simulaationukkeja ja nähdä laajan hoitoteknologiavälineistön, jota opetuksessa hyödynnetään. He saivat kuulla myös käytännön esimerkkejä ja kokemuksia simulaatioista opettajilta, Paltta kertoo.

- Moni sairaanhoitaja muisteli omia ”kouluvuosiaan” – jo silloin simuloitiin ja oltiin potilaina toisille opiskelijoille. Nykypäivän simulaatiovälineistö ja mahdollisuudet ihastuttivat vierailijoita.

Sairaanhoitajakoulutuksessa simulaatio-opetus on keskiössä ja opiskelijat nauttivat toiminnasta. Illan päätteeksi pari sairaanhoitajaa innostui ilmoittautumaan mukaan seuraamaan opetusta, kunhan aika saadaan sopimaan!