Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.5.2016
Superseniorit

Superseniorit valtaavat katukuvan!

Turun ammattikorkeakoulun HASIC-projekti järjestää Turun ja Kaarinan vanhusneuvostojen kanssa Superseniorit-viikon Turussa ja Kaarinassa 9.-13.5.2016. Viikko tarjoaa virkistystä senioreille muun muassa liikunnan, kulttuurityöpajojen ja yhteisöllisten tapahtumien muodossa. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki yli 60-vuotiaat paikkakuntalaiset.

Tiedote                                                                           27.4.2016

Iloista yhdessäoloa ikäihmisille

Ikäihmiset kaipaavat enemmän asuinympäristönsä yhteisöllisyyttä, edullisia ruokailumahdollisuuksia ja IT-tukea palveluiden siirtyessä kasvavassa määrin verkkoon. Superseniorit-viikon ohjelma koostuu esiin nousseista tarpeista. Teemoina ovat hyvinvointi, osallisuus ja yhteisöllisyys.

- Haluamme tuoda positiivisella tavalla esiin ikäihmisten hyvinvointiin liittyviä aiheita, kuten terveellisiä elämäntapoja ja yhdessäoloa, toteaa Turun vanhusneuvoston puheenjohtaja Ulla-Maija Vierimaa.

Ikäihmiset haastetaan kokeilemaan uusia asioita

Yli 50 yhteistyötahoa antavat erilaisia etuja ja tarjouksia senioreille. Tämä osoittaa eläkeikäisten olevan tärkeä asiakasryhmä, josta yritykset ovat kiinnostuneita.

Turun AMK:n opiskelijat ovat olleet ideoimassa uudenlaista, eripuolilla tapahtuvaa ja monipuolista ohjelmaa. Ikäihmiset haastetaan viikon aikana kokeilemaan rohkeasti uusia asioita. Tarjolla on muun muassa krokii-piirustustyöpaja ja virtuaalipelejä.

- Superseniorit-viikon aikana ikäihmiset kutsutaan ruokailemaan kouluille. Oppilaat saavat mahdollisuuden esittää ohjelmaa seniorivieraille, kommentoi projektipäällikkö Katariina Felixson.

Tapahtumia on helppo seurata Superseniorien Facebook-sivulla. Tarkan ohjelmakuvauksen löytää nettisivuilta. Turun kaupunginkirjaston täyttävät erilaiset työpajat perjantaina 13.5. klo 10.00–14.00. Lisäksi tapahtumassa luennoivat ravitsemustieteilijä Satu Jyväkorpi ja Edunvalvontavaltuutus ry:n puheenjohtaja Vesa Anttila.