Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.5.2016
Niina Pietarisen keskeneräinen teos, valokuva, installaatio, 2016.

Visuaalista pohdintaa taiteilijuudesta

Kevät tuo taidetta! Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen KUVAS15-näyttely esittelee nuorten taiteilijoiden osaamista. Esillä on kokonaisuus piirustuksia, maalauksia, valokuvia, installaatioita ja videoita.

Teksti: Miia Varis ja Tiina Paananen

Kuva: Niina Pietarinen, keskeneräinen teos, valokuva, installaatio, 2016

Ensimmäisen vuosikurssin perinteinen kevätnäyttely avautuu 17.5. klo 17:00. Näyttelyssä tiivistyy opiskelijoiden pohdinta omasta taiteilijaidentiteetistä.

− Oman henkilökohtaisen tekemisen muodon tietoinen ja rohkaistuva hakeminen yhdistää ja yksilöittää tätä ryhmää. Mitä huvittuneemman sävyn saa kysymys "voiko tai saako näin tehdä", sitä varmempaa on, että suunta on oikea, kertoo työskentelyä ohjannut lehtori Antero Paavola.

Kuvataiteen opiskelija Sara Mannisen taiteellinen työskentely on eräänlaista visuaalista pohdintaa.

− Sattumalla ja löytämisellä on suuri rooli tekoprosessissa. Pohdin työn äärellä ja sen avulla. Kyse on pohjimmiltaan pyrkimyksestä kertoa jotain itseltä itselle ja sitä kautta muille, Manninen täydentää.

Kuvataiteen opiskelija Henri Tuomisen kolmiosainen öljyvärimaalaus tutkii ajallisuuden ja syklisyyden teemoja.

− Kolmiosaisuus kiinnostaa minua kertomismuotona. Halusin sovittaa työhön kuluvana opiskeluvuotena käsittelemäni aiheet ja tehdä niistä yhtenäisen kokonaisuuden, hän toteaa.

Valokuvaopiskelija Niina Pietarinen käsittelee teoksessaan vääristymiä ja totuuksia.

− Kaikki on suhteessa siihen, mistä suunnasta katsoo, Pietarinen sanoo.