Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.5.2016

Opettajille lisää tietoa yrittäjyydestä ja liiketoiminnasta

Turun ammattikorkeakoulun opettajat saavat lisää työkaluja yrittäjyysopetuksen tueksi. Koulutus on mahdollista lääkintöneuvos Sakari Alhopuron miljoonalahjoituksen avulla.

Turun ammattikorkeakoulussa alkaa opettajille tarkoitettu koulutus yrittäjyydestä ja liiketoimintaosaamisesta.

Kesäkuussa käynnistyvissä valmennuksissa opettajat syventyvät yrittäjyyteen, liiketoimintaosaamiseen ja yrittäjän arkeen. Koulutus koostuu eri moduuleista, joissa teemoina ovat liiketoimintaosaaminen hyvinvointialalla, osaamisen kirkastaminen ja brändin rakentaminen sekä oppilaitos-yritysyhteistyö. Lisäksi opettajilla on mahdollisuus seurata yrittäjän arkea päivän ajan.

- Entistä suurempi osa meiltä valmistuvista ammattilaisista työskentelee valmistuttuaan yrittäjinä tai yrittäjämäisesti toisen palveluksessa. Mitä paremmin opettajamme pystyvät tukemaan heidän kasvuaan yrittäjämäiseen työskentelyyn, sitä paremmat menestymismahdollisuudet heillä on, Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila sanoo.

- Ylipäätään yrittäjyys on yksi tärkeimmistä taidoista, joita pyrimme innovaatiopedagogiikallamme kasvattamaan.

Avausseminaarissa 6.6. on mukana lääkintöneuvos Sakari Alhopuro. Koulutuksen järjestävät Suomen Yrittäjät, Turun ammattikorkeakoulu ja YES Varsinais-Suomi.

 

Koko maan kattava koulutus sai alkunsa Sakari Alhopuron miljoonalahjoituksesta

Koulutukset ovat osa Suomen Yrittäjien toteuttamaa hanketta opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Hanke toteutetaan lääkintöneuvos Sakari Alhopuron tekemän miljoonan euron lahjoituksen avulla. Alhopuro päätyi lahjoitukseen pitkän pohdinnan kautta. Hän sai itse hyvän lääkärikoulutuksen, mutta siitä puuttui talousopetus. Hän koki, että Suomi tarvitsee nyt kipeästi uusia yrityksiä ja työpaikkoja.

Opettajien koulutukset aloitettiin keväällä Helsingistä. Niihin on osallistunut jo 1600 opettajaa, opettajaksi opiskelevaa sekä opettajankouluttajaa. Valtakunnallinen hanke kestää kolme vuotta. Koulutukset tavoittavat yli 7000 lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opettajaa ja opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa eri puolilla Suomea.

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, yli 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät noin 650 000 henkilöä. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.