Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.6.2016

Taloushallintoliiton stipendi Turun AMK:n opiskelijoille – opinnäytetyöstä tulossa julkaisu syksyllä

Taloushallintoliiton Tili-instituuttisäätiö jakaa vuosittain stipendejä menestyneille korkeakoulujen ja ammattikorkeakoulujen laskenta-alan opiskelijoille. Stipendit myönnetään korkeakoulujen lopputöille, jotka käsittelevät tilitoimistopalveluita tai ovat muuten kiintoisia taloushallinnon kehittämisen kannalta.

Tänä keväänä yksi stipendi myönnettiin Turun AMK:n Digitalous-taloushallinto tänään –opinnäytetyölle.

Stipendi on myönnetty Liiketalous, ICT ja kemiantekniikka -tulosalueen monimuodosta valmistuville aikuisopiskelijoille  Mervi Hyypiälle, Petri Mäkikankaalle ja Anne Samppalalle heidän yhdessä tekemästään opinnäytetyöstä. Työ on osa Liikesivistysrahaston tukemaa projektia sähköisen taloushallinnon edistämiseksi.  

Opinnäytetyöhön on kerätty keskeiset digitaalisen asioinnin teemat eli pilvipalvelut, sähköinen allekirjoitus ja varmenteet sekä sähköisen laskutuksen aloittaminen. Työ on tarkoitettu pienyrittäjien ja ammatinharjoittajien tueksi nykyaikaisen asioinnin ja taloushallinnon järjestämisessä, ja siinä esitetään keskeiset säädökset, toimijat ja toiminnot. Työn on ohjannut lehtori Pirjo Varanka Turun AMK:sta.

Julkaisuksi syksyyn 2016 mennessä

Digitalous –taloushallinto tänään –opinnäytetyön pohjalta on tulossa syksyllä 2016  julkaisu, joka on julkistamisen jälkeen ladattavissa maksutta pdf-muodossa Turun AMK:n julkaisukauppa LOKI:sta.

- Julkaisun tavoitteena on tarjota pk- ja mikroyrittäjille mahdollisimman selkokielistä ja helposti hyödynnettävää tietoa digitaaliseen taloushallintoon ja asiointiin liittyvistä toiminnoista. Oppaan tarkoituksena on alentaa digitaalisten palveluiden aloittamisen kynnystä, kertoo Varanka.