Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.9.2016

DI-koulutukselle on aito tarve Turun alueella

Ensimmäinen ryhmä Turussa opiskelevia tulevia konetekniikan diplomi-insinöörejä aloitti opintonsa ICT-Cityssä. Aloitustilaisuudessa keskiviikkona 31.8. painotettiin koulutuksen merkitystä sekä opiskelijoille itselleen että alueellisessa mittakaavassa.

Koulutuksen vastuuprofessori Kari Koskinen Tampereen teknillisestä yliopistosta avasi opiskelijoille tulevan kaksivuotisen painopisteitä. Hän nosti opetuksen teemoista esiin älykkäät koneet, älykkään valmistamisen ja digitaalisuuden.

– Yritämme yhdistää koulutukseen kiinteästi teollisuudesta tulevat haasteet ja niiden tutkimuksen. Tässä tärkeässä roolissa on Turku Future Technologies. TFT-yhteistyöstä hyötyvät kaikki, Koskinen kertoi.

– Koulutuksen takana oleva yhteistyökuvio on kokonaisuudessaan hieno, kuten käytössämme oleva infrastruktuurikin. Katsotaan mihin tämä johtaa.

Vastaus kasvavaan kysyntään

– Emme ole ensimmäistä kertaa mukana tekemässä konetekniikan AMK-tutkinnon suorittaneista diplomi-insinöörejä. Yhteistyötä asiassa on tehty Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa jo 25 vuotta, TTY:n rehtori Mika Hannula kertoi.

Hannulan mukaan puhe DI-koulutuksen tarpeesta Turun seudulla ei ole tuulesta temmattu. Turun kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman oli samoilla linjoilla.

– Tarve on ollut olemassa jo kauan. Kartoitimme jokin aika sitten diplomi-insinöörien määrää Turun seudulla, ja tulokset olivat jopa hämmästyttäviä. Koulutettuja oli tuolloin noin 1200, kun esimerkiksi Pirkanmaan alueella vastaava luku oli moninkertainen, Sundman muisteli.

Sundman kehui yhdessä tekemisen voimaa.

– Me suomalaiset pidämme asioiden sääntelystä, eikä koulutus ole tässä suhteessa poikkeus. Voimme kuitenkin iloksemme huomata, että yhteinen tavoite toimijoiden kesken saa asioita tapahtumaan.

Turun ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu ovat tiivisti mukana verkostoyhteistyössä Länsi-Suomen alueen elinkeinoelämän kehittämisessä ja teknillisen osaamistason kasvattamisessa. Osa opinnoista toteutetaan Turun ammattikorkeakoulun avustuksella. Joustavat DI-ohjelmat ovat tärkeä osa tätä työtä.