Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.9.2016

Terveysalan opiskelijoiden työmäärää on ajoitettu uudelleen

Viime päivinä on noussut esiin kätilö-, ensihoito- ja sairaanhoito-opiskelijoiden suuri työmäärä syyslukukaudella. Epäkohtiin on nyt puututtu ja työmäärää ajoitettu uudelleen kätilöopiskelijoiden osalta. Ensihoidon ja sairaanhoidon opiskelijoiden osalta tilanne on vielä kesken.

AMK:n kolmannen vuoden kätilöopiskelijat ovat tuoneet Turun Sanomissa esiin syyslukukauden suuren työmäärän. He kertoivat, että nykyisen toteutussuunnitelman vuoksi heidän pitää tehdä yli 14 tunnin mittaisia päiviä syyskuussa, jotta saisivat suoritettua vaativat opintokokonaisuudet.

Tilanne tiedostettiin ja korjaustoimenpiteisiin ryhdyttiin välittömästi.

– Opiskelijat ovat osoittaneet ammattimaisuutta puuttuessaan kokemiinsa epäkohtiin. Niihin on nyt puututtu, kiitos opiskelijoiden aktiivisuuden, rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila toteaa.

Koulutusjohtaja Marjut Putkinen, koulutus- ja tutkimuspäällikkö Hannele Paltta sekä koulutusvastaava Mari Berglund keskustelivat kätilöopiskelijoiden kanssa tarvittavista muutoksista syksyn opetuksessa.

– Kätilöopiskelijoiden kanssa tehtiin yhteistyössä uudistettu toteutussuunnitelma, jossa opiskelijoiden toiveiden mukaiset kirjalliset tehtävät ja kokeet siirrettiin joulukuulle, Paltta kertoo korjaustoimenpiteistä.

Paltta mainitsee, että syyskuussa toteutuvien opintojaksojen tenttien luettavaa määrää vähennettiin. Opettajat muokkasivat oman työaikasuunnittelunsa opiskelijoiden toiveiden mukaisesti.

Tilanne kuitenkin jatkuu, sillä ensihoitaja- ja sairaanhoitajaopiskelijat ilmaisivat myös Turun Sanomissa, että heidänkin työtaakkansa syksyllä on liian tiukka. Heidän kanssaan tilanne on vielä kesken.

– Kun ryhmä haluaa keskustella lukukauden toteutuksesta ja kuormittavuudesta, tuutoropettaja ottaa yhteyttä koulutusjohtajaan ja minuun, Paltta toteaa.

Putkinen vakuuttaa, että tehtävien palautusaikoja on mahdollista siirtää myöhemmäksi.