Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.9.2016
Käsistä käsiin-tanssiesitys Jokisalissa

Käsistä käsiin – tanssiesitykset syntyivät tanssijoiden matkasta itseen

Käsistä käsiin on Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian 2. vuosikurssin tanssinopettajaopiskelijoiden sooloteoksien esityskokonaisuus. Esitykset saavat ensi-iltansa 14. syyskuuta Taideakatemian Jokisalissa.

Teksti: Niina Velin
Kuva: Mathilda Vesa

Teoksia on lähdetty työstämään oman tanssijuuden etsimisen kautta. Tanssijoille on ollut tärkeää, että jokainen teos on tekijänsä näköinen.

– Jokainen soolo on saanut alkunsa erilaisista inspiraation lähteistä ja ideoista. On ollut hienoa nähdä, kuinka pienetkin ajatukset voivat kasvaa kokonaisiksi tanssiteoksiksi. Yhdessä teoksessa on lähdetty kokeilemaan äänen ja liikkeen yhteyttä, toisessa taas lähtökohtana on ollut positiivisen fiiliksen jakaminen. Soolokokonaisuudessa tunnelmien kirjo on vaihteleva ja moniulotteinen, kertoo tanssinopettajaopiskelija Mathilda Vesa.

Sooloteokset tarjoavat katsojille erilaisia tunne-elämyksiä

Esityskokonaisuuden nimi Käsistä käsiin kumpuaa koreografien yhteisestä tavoitteesta ojentaa omat taiteelliset tuotoksensa yleisön koettaviksi.

– Käsistä käsiin on jokaisen esiintyjän henkilökohtainen tutkimusretki tanssin maailmaan. Opiskelijat ovat työstäneet opintojensa ensimmäistä taiteellista työtä viime keväästä alkaen ja teokset pääsevät viimein yleisön koettaviksi. Tanssijat toivovat, että heidän kokemansa nautinto teosten esittämisestä välittyy myös katsojille, kertoo Vesa.