Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.9.2016

Ohjelmistoympäristö tuotteen elinkaaren hallintaan

Turun ammattikorkeakoulu ja IDEAL PLM ovat allekirjoittaneet sopimuksen tuotteen elinkaaren hallinnan (PLM) ohjelmistoratkaisuista opetus- ja tutkimuskäyttöön. PLM:n avulla pyritään hallitsemaan kaikki tuotteeseen liittyvät tiedot ja suunnitteluprosessit sekä keräämään kaikki tuotteeseen liittyvät tiedot yhteen tietojärjestelmään.

Turun ammattikorkeakoulu ja IDEAL PLM solmivat yhteistyösopimuksen

Sopimuksen tavoitteena on pitkäaikainen ja tiivis yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun ja Siemens PLM Softwaren ratkaisuja ja palveluja Suomessa toimittavan IDEAL PLM:n välillä.

 - Tämän yhteistyön tulokset tulevat konkretisoitumaan muun muassa siinä, kuinka hyvin meiltä valmistuvat insinöörit ja muotoilijat hallitsevat nykyaikaiset digitaaliset suunnittelu- ja valmistusprosessit. Teemme tämän kehitysloikan oppimisympäristöjen digitalisoimiseksi silmällä pitäen alueen yritysten nykyisiä ja tulevia tarpeita. Erityisesti näemme Siemens PLM Softwaren ratkaisun antavan mahdollisuuksia osallistua alueen yritysten verkostomaisen toimintamallin ja tuotetiedonhallinnan kehittämiseen, painottaa Turun ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimuspäällikkö Ari Putkonen

Tukea yritysten verkostomaiselle toimintamallille

Insinöörikoulutuksen kehittämisessä  tuotteen elinkaaren hallinnalla (PLM) ja erityisesti 3D-suunnittelujärjestelmillä on merkittävä rooli Turun ammattikorkeakoulussa.

- Olemme tutustuneet eri toimittajiin ja päädyimme Siemens PLM Softwaren ratkaisuihin erityisesti niiden laajuuden vuoksi. Uusia tuotetiedonhallinnan ratkaisuja on jo käytössä  alueen yrityksessä ja muissakin oppilaitoksissa, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Tavoitteemme on, että opiskelijamme pystyvät tuomaan uutta osaamista ja tapoja toimia suomalaiselle teollisuudelle, kuvailee tutkimusvastaava Jussi Liikkanen Turun ammattikorkeakoulusta.

Yhteistyö on lähtenyt liikkeelle uuden 3D-suunnitteluohjelmiston (NX) ja tiedonhallinnan ohjelmiston (Teamcenter) asennuksilla ja käyttöönotolla.

- Opiskelijat ovat jo saaneet kesän harjoitustöiden kautta tuntumaa uusiin työkaluihin. Plussaa on myös se, että Tampereen teknillisen yliopiston konetekniikassa on käytössä sama Siemensin ympäristö, joka tukee myös yhteistyössä juuri alkanutta DI-koulutusta Turussa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun koneinsinöörien tuotekehitys- ja suunnittelukoulutuksesta vastaava lehtori Tommi Metso.

Oppilaitosyhteistyö myös IDEAL PLM:n strategisena painotusalueena

IDEAL PLM on linjannut oppilaitosyhteistyön yhdeksi strategiseksi painotusalueekseen jo usean vuoden ajan. Oppilaitokset nähdään keskeisessä roolissa teollisuuden nykyaikaistamisessa.

- Turun ammattikorkeakoulun kanssa tehtävän yhteistyön kautta myös Varsinais-Suomen alueella valmistuu tulevaisuudessa teollisuuden osaajia, joilla on jo opiskeluvaiheessa käytössä maailmanluokan PLM-järjestelmät. Oppilaitosten ja teollisuuden läheinen yhteistyö tukee varmasti suomalaisen teollisuuden menestymistä tulevaisuudessa, kertoo Olli Väätäinen, Chief Operations Officer (COO), IDEAL PLM.