Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.9.2016

Tapani Jaakkola palkittiin parhaasta infra-alan opinnäytetyöstä

Destia palkitsi yhdennentoista kerran parhaat infra-alan lopputyöt. Parhaana palkittiin Turun AMK:n Tapani Jaakkola työllään "Yhteysalusliikenne tulevaisuudessa”.

Kuva: Anni Kettunen / Destia

Jaakkolan työn ohjaajana toimi rakennustekniikan lehtori Pirjo Oksanen, ja työn tilaajana oli Varsinais-Suomen ELY-keskus, jossa Jaakkola työskentelee. 

 Työn tavoitteena oli selvittää, miten yhteysalusliikenteen voisi järkeistää. - Työn perusteella on linjattu hyvin pitkälle saaristoliikenteen tulevaisuus, joten sen hyöty on ollut hyvin merkittävä sen tilaajalle, toteaa Pirjo Oksanen.
 
Opinnäytetyössä on perehdytty taloudellisuuteen ja kannattavuuteen laaja-alaisesti.  Työssä on ideoitu uusia mahdollisuuksia ratkaista vaikea ja hankala asia, jossa kohderyhmänä ovat hyvinkin erilaiset ryhmät (paikalliset asukkaat, kesävieraat, maitotilalliset tms. elinkeinonharjoittajat jne.). 

Destia merkittävänä infra-alan kehittäjänä ja työllistäjänä haluaa kilpailulla kannustaa alan korkeakoulujen tutkimusta sekä kannustaa ja nostaa esiin alan ansioituneita opiskelijoita. Vuodesta 2006 alkaen järjestetyssä vuosittaisessa kilpailussa palkitaan vuorovuosina yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta valmistuneet työt. Tänä vuonna vuorossa olivat ammattikorkeakouluista valmistuneet opinnäytetyöt.