Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.9.2016

Puolustussalaisuuksia matkailutarjonnaksi

EU:n Central Baltic -rahoituksella syyskuun alussa käynnistynyt Footprints of Defence in the Archipelago -hanke nostaa esiin neljän upean saaristoluonnon ympäröimän kohteen vaiherikasta puolustushistoriaa.

Turun ammattikorkeakoululla on projektipäällikkyys ja hanke hyödyntää monialaista osaamista mm. matkailun, markkinoinnin, kestävän kehityksen, saavutettavuuden, muotoilun ja viestinnän osa-alueilta.

Tykkejä, bunkkereita, hyljealtaita, raunioita ja kosolti tarinoita

Kemiönsaaren kuntaan kuuluvan Örön saaren eteläkärjessä matkailija voi jo ensi kesänä tutustua korjattuihin maanalaisiin bunkkereihin ja tykkiasemiin sekä katsella uudesta näköalatornista linnakesaaren maisemia. Korpoströmin strateginen sijainti keskeisen laivareitin varrella on johtanut siihen, että alueella on käyty meritaisteluja useampana vuosisatana. Ahvenanmaan Bomarsundin linnoituksen rauniot liittyvät puolestaan 1800-luvun puolenvälin Krimin sotaan. Kummassakin kohteessa panostetaan historian elävöittämiseen matkailijoille mm. videoiden ja äänitteiden avulla.  Ruotsin Gålössä alkavat korjaustyöt toisen maailmansodan aikaisessa hylkeiden koulutuskeskuksessa, jossa hylkeitä koulutettiin tunnistamaan sukellusveneitä.


Matkailijan elämä helpommaksi

Maailman suurin saaristo Turun ja Tukholman välissä on runsaudensarvi, josta kuitenkin monen matkailijan on vaikea löytää mieleisensä kohteet.  Saaristo tunnetaan upeana luontomatkailukohteena, jonka reittien ja liikenneyhteyksien selvittäminen tuntuu kuitenkin usein mahdottomalta labyrintilta. Nostamalla esiin saariston kulttuurihistorian teemoja sekä tekemällä reittiehdotuksia voidaan tavoittaa uusia matkailijaryhmiä.

-Tavoitteena on varmistaa matkailijalle mahdollisimman sujuva ja elämyksellinen kokonaiskokemus niin matkan suunnittelun, saapumisen, paikan kokemisen kuin paluunkin osalta. Vieraskieliset materiaalit, mm. videot, applikaatio sekä kotisivu-uudistukset, tekevät saaristosta myös ulkomaalaisille entistä houkuttelevamman kohteen, toteaa matkailupalveluiden lehtori Telle Tuominen.

Hanke jatkuu maaliskuuhun 2019. Sen kokonaisbudjetti on 1,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Matkailupalveluiden lehtori Telle Tuominen
044-9074960, telle.tuominen@turkuamk.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulu-tamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction