Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.10.2016

Tekniikan ylempää AMK-koulutusta 10 vuotta

Turun ammattikorkeakoulun tekniikan ylempi AMK -koulutus juhli tiistaina 4.10. 10-vuotistaivaltaan, jonka aikana koulutuksen on läpäissyt yli 200 insinööriä.

Ympäristöteknologiasta vuonna 2006 alkanut koulutus on laajentunut nykyiseen kahdeksaan tekniikan YAMK-koulutukseen. Tarjolla on koulutus- ja osaamisaloja meritekniikasta teknologiaosaamisen johtamiseen ja hyvinvointiteknologiaan.

Juhlassa puhunut Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila toi esille Varsinais-Suomen talousalueella vallitsevan vajeen tekniikan alan ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista osaajista.

 – Tähän tarpeeseen olemme nyt kymmenen vuotta jo vastanneet ja pyrimme jatkossakin yhä laajemmin miettimään YAMK-tutkintoja, joilla alueen kehitykseen vaikutetaan. Meillä on oltava maailman kovinta osaamista, Taatila sanoi.

YAMK-koulutukset ovat houkutelleet käytännön polun valinneita insinöörejä, jotka ovat halunneet kehittää asiantuntijuuttaan työelämälähtöisessä koulutuksessa. Kyselyyn vastanneista suurin osa (48 %) on töissä julkisella ja lähes yhtä suuri osa (44 %) yksityisellä sektorilla ja päällikkö-, esimies- tai asiantuntijatehtävissä. Yliopettajat Juha Leimu ja Osmo Eerola esittivät nämä tiedot perustuen valmistuneille teetettyyn kyselyyn.

– Kehitämme jatkuvasti koulutuksen toteuttamisen tapoja, ensi vuoden alusta on mahdollista suorittaa YAMK-tutkinto Turun ammattikorkeakoulun tutkimusryhmien yhteydessä toimimalla, totesi puolestaan koulutusjohtaja Juha Kontio