Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.10.2016

Yhteistoimintarobotit esittelyssä

Liki sata vierailijaa ja yhteistyökumppania tutustui yhteistoimintarobotiikan mahdollisuuksiin Koneteknologiakeskuksessa tiistaina. Yhteistoiminnalliset nykyrobotit muuttavat käsityksiä teollisuusroboteista.

Teksti ja kuvat: Martti Komulainen

Turun ammattikorkeakoulun ja alan yritysten järjestämässä robotiikan roadshow-tapahtumassa Koneteknologiakeskuksessa oli kattaus yhteistoimintarobotteja. Oli erilaisin tarttumakäsin varustettuja robotteja, jotka eivät vaadi ympärilleen suojahäkkejä vaan huomioivat ympäristönsä. Turvallisuus ja helppo ohjelmoitavuus ovat uuden sukupolven yhteistoimintarobottien valtteja.

Käytävillä sujutteli myös MiR mobiilirobotti, joka on kehitetty sisälogistiikan tavarankuljetuksiin. Se tunnistaa kulkuväylänsä ja ympäristönsä antureiden ja kameran avulla. Esteitä tavatessaan robotti pysähtyy ja kiertää esteen. Mobiilirobottia voi ohjailla jopa älypuhelimella.

- Vaikka robotit arjessa auttavatkin, työ ei Suomesta lopu. Teollisuus pysyy siellä, missä robotteja käytetään etevimmin. Tästä syystä Turun ammattikorkeakoulussakin robotiikka on nostettu yhdeksi osaamiskärjeksi, toteaa tapahtuman järjestelyistä vastannut Sakari Koivunen. Hän työskentelee tuotantoautomaation koulutus- ja tutkimusvastaavana Turun ammattikorkeakoulussa.

Flash puuttuu. Lataa se tästä.