Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.10.2016
Tiimipalaveri

Työskentelyä moniammatillisissa tiimeissä

Turun AMK:n sosiaali- ja terveysalan monimuotokoulutuksen opiskelijat valmistautuvat moniammatilliseen yhteistyöhön ja monialaisen osaamisen jakamiseen. Opiskelijoille on järjestetty teemapäivä 13.10.2016.

Tiedote. Julkaistu: 10.10.2016 klo 14:33

Tulevan sote-uudistuksen myötä tarvitaan enenevässä määrin moniammatillista osaamista. AMK:n sosiaali- ja terveysalan monimuoto-opiskelijat harjoittelevat tätä eri koulutusten välisillä opinnoilla. Eri koulutusten väliset teemapäivät alkoivat viime keväänä, niitä järjestetään puolivuosittain.

Yhteiskunnan ongelmien monimutkaistuminen edellyttää asiantuntijoilta tietoa, joka ei välttämättä sijoitu heidän asiantuntemuksensa alueelle. Tarvitaan moniammatillista verkostoyhteistyötä.

Verkostoyhteistyössä tarvitaan vuorovaikutustaitoja

Teemapäivän aikana opiskelijat saavat käsitellä aivovammapotilaan kotiutukseen liittyviä ongelmia yhteistyössä eri ammattialojen näkökulmasta.

– Moniammatillisen yhteistyön keskeisenä tavoitteena on tiedon ja osaamisen jakaminen. Verkostoyhteistyö on haastavaa, koska se edellyttää osallistujilta asiantuntijuuden lisäksi vuorovaikutustaitoja ja kykyä ratkaista ongelmia yhdessä, koulutusvastaava Anne Merta toteaa.

Päivän aikana käsitellään aivovammaa ja sen jälkeistä kotiuttamista. Toimintaterapeutti Maija Nurmi Turun Hyvinvointitoimialan Kotiutustiimistä kertoo tiimin toiminnasta. Kokemuskouluttaja Terje Vainio kertoo oman tarinansa kotiutumisesta.

 Moniammatillinen yhteistyö ja monialainen osaaminen
– case aivovammapotilaan kotiutus  
torstai 13.10.2016 klo 8.30 - 15.30,

Turun ammattikorkeakoulu, Ruiskatu 8, Turku, luentosali 121