Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.10.2016
Sukanparsintaa Kätilöopiston kalliolla 1920-luvulla

Kätilökoulutus odottaa jälleen muutosta

Suomen Turussa alkoi kätilökoulutus 1.11.1816. Turun ammattikorkeakoulussa juhlitaan 200-vuotista koulutusta Ruiskadulla 1.11.2016 klo 13 alkaen. Tilaisuudessa kuullaan muun muassa Marjukka Vallimies-Patomäeltä sote-uudistuksesta sekä lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmasta.

200 vuoden aikana koulutus on kokenut monia muutoksia. Samaan aikaan, kun koulutuksen rakennetta ollaan muuttamassa, on menossa myös sote-uudistus.

Juhlapuheessa sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Marjukka Vallimies-Patomäki kertoo, mitä tällä hetkellä tiedetään sote-uudistuksesta. Hän kertoo myös valtakunnallisesta lapsi- ja perhepalveluiden uudistuksesta.

Viisaista vaimoista digiajan kätilöiksi

Kätilökoulutus on muuttunut pituudeltaan, rakenteeltaan ja osaamistavoitteiltaan näiden 200 vuoden aikana. Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Pia Ahonen tuo esiin kätilökoulutuksen muutokset ja sen tuottamat urapolut.

– Kätilökoulutus on kehittynyt viisaista vaimoista digiajan kätilöiksi. Koulutus on aina vahvasti sidottu yhteiskunnalliseen kehitykseen, Ahonen mainitsee.

Ahonen huomauttaa, että kätilökoulutuksen pohjalta on voinut suuntautua erilaisiin uramalleihin muun muassa jatkamalla ylempään korkeakoulututkintoon ja tohtoriopintoihin.

Kätilökoulutuksen laajuus on 270 opintopistettä ja kesto 4,5 vuotta. Suomalaisesta kätilökoulutuksesta valmistuu kätilöitä, joilla on monipuolinen osaaminen seksuaali- ja lisääntymisterveyden alueella.

Tervetuloa juhlaan
Turun ammattikorkeakouluun, Ruiskatu 8
1.11.2016 klo 13 alkaen

Juhlaohjelma: http://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/396/katilokoulutus-200-vuotta/

Mahdollisuus haastatella kätilöopiskelijoita.

 

Kuva
Hoitotyön koulutuksen museo, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Tukholmankatu 10, Helsinki. Kansikuvassa sukanparsintaa Kätilöopiston kalliolla 1920-luvulla