Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.12.2016

Insinööriopiskelijoilta uusia ratkaisuja arkeen

Turun AMK:n ensimmäisen vuoden tieto- ja viestintätekniikan insinööriopiskelijat ovat syksyn kuluessa kehitelleet tuotteita ja ideoita, joilla olisi tuotekehitykseen asti päästessään mahdollista helpottaa ihmisiä erilaisissa arkeen liittyvissä ongelmissa.

Tuotekehitysmessuilla voi tutustua vaikkapa polkupyörien suuntavilkkuihin tai uudenlaiseen opetusympäristöön, jossa puhelin ja kirja on yhdistetty interaktiiviseksi kokonaisuudeksi.

Perinteikkäässä tilaisuudessa kaikki tuotteet ja innovaatiot esitellään yleisölle, joka pääsee tutustumaan ideoihin ICT-Cityn alakäytävällä. Lopuksi tuomaristo, joka koostuu lähiseudun elinkeinoelämän edustajista, palkitsee voittajat. Myös kilpailua seuraava yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan.

Kilpailussa opiskelijaryhmät kisaavat toisiaan vastaan itse suunnittelemillaan laitteilla tai palveluilla. Oppilasryhmän tehtävänä on ollut suunnitella sellainen laite tai palvelu, joka soveltuu mahdollisimman laajalle käyttäjäkunnalle. Lisäksi tuotteen/laitteen tulisi olla kohtuuhintainen.

– Suuntavilkkujen ja uudenlaisen opetusympäristön lisäksi tarjolla on esimerkiksi kompakti ja modulaarinen viherkasvien kasvatusalusta sisätilakäyttöön, karttasovellus suunnistukseen sisätiloissa, älypuhelimeen saatava kuvakirjasto, jota voi käyttää puheterapian apuna sekä automaattinen polkupyörän valo, joka syttyy aina, kun on hämärää ja pyörä liikkuu, kertoo lehtori Mauri Suhonen Turun AMK:sta.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN KEHITETTYIHIN SOVELLUKSIIN
torstaina 8.12.2016 klo 13–15 Turun ammattikorkeakouluun
osoitteessa Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku, ICT-Cityn ala-aula

Tuotekehitysprosessi haltuun, vuorovaikutustaidot testiin

Ideat ja tuotteet on kokonaisuudessaan toteutettu pienryhmissä, ja projektin aikana on käyty läpi jokainen tuotekehitysprojektin vaihe. Tavoitteena on tuotekehitysprosessiin tutustuminen, sillä hyvin suuri osa insinööreistä aloittaa oman uransa elinkeinoelämän parissa jonkinlaisessa tuotekehitystehtävässä.

Tekniikan perusaineet antavatkin hyvää pohjaa ryhmän tuotesuunnitteluun, mutta tuotekehitysprojektin ja tuotteen tai palvelujen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi syksyn mittaisessa projektissa on ollut muitakin tavoitteita:

– Opintojakso mahdollistaa yhdessä tekemisen ja edesauttaa opiskelijoiden ryhmäytymisessä. Samalla kehittyvät myös vuorovaikutustaidot. Erilaisten ihmisten kanssa pitää tulla toimeen ja tiimeissä pitää osata käyttäytyä erilaisissa rooleissa, toteaa Suhonen.

Vuorovaikutustaitoja pääsee harjoittelemaan etenkin kilpailutilanteessa, kun oma tuote tai palvelu pitää osata myydä hyvin kuulijoille.

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction