Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.12.2016

Valmistuneita juhlittiin

Joululahjaksi tutkintotodistus! Keskiviikkona 21.12.2016 toteutui monen opiskelijan haave, kun juhlittiin AMK- ja YAMK-tutkintoon valmistuneita. Nyt maailma on auki ja katse siintää kauas.

Opiskelijoilla oli sekä iloinen että haikea päivä, kun he tapasivat toisiaan näin joulun alla valmistumisjuhlassa. Nyt he lähtevät kukin omaan suuntaansa ja opiskelu on ainakin joksikin aikaa ohi.

Opiskeluaikojen ystävät ja kommellukset ovat aiheita, mihin elämässä palataan vielä monta kertaa. Kultaista nuoruutta juhlittiin nyt todistuksin, kukin ja kauniin sanoin Lemminkäisenkadun kampuksella.

Rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila muistutti puheessaan, että nyt on erittäin hyvä hetki valmistua. Turun kaupungin arvion mukaan Varsinais-Suomeen on tulossa 30 000 uutta työpaikkaa seuraavan 10 vuoden aikana.

 – Nykyään strategiassamme lukee Excellence in Action, mutta se on ollut meillä Turun AMK:ssa perinteenä jo hyvin pitkään. Tavoitteemme on se, että voitte valmistuttuanne mennä mihin tahansa ammatilliseen foorumiin pää pystyssä. Te olette juuri niitä henkilöitä, jotka tulevat tekemään Suomen tulevaisuuden. Koko maan hyvinvointi perustuu teidän osaamiseen ja jaksamiseen. Ei siis paineita, totesi Taatila.

Alumniksi, YAMK-opiskelijaksi…

Kun opiskelukärpänen taas kolmen vuoden päästä puree, valmistuneet ovat tervetulleita takaisin Turun AMK:n alumneina.

– Olette tästä hetkestä ikuisuuteen meidän alumneja ja haluamme yhdessä teidän kanssa rakentaa tulevaisuutta, Taatila lisäsi.

Juhlapuheen piti Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve, joka valmistui tasan 20 vuotta sitten Turun terveydenhuolto-oppilaitoksesta sairaanhoitajaksi. Kyseessä oli siis nostalginen päivämäärä. Arve painotti valmistuneille, että oikeaa ammattitaitoa on oppiminen ja itsensä kehittäminen läpi elämän.

– Pitäkää silmät auki maailmalle. Tarttukaa tilaisuuksiin, joita tulee vastaan, uskokaa itseenne ja muistakaa uskoa niihin ihmisiin, jotka uskovat teihin. Maailma on mahdollisuuksia täynnä.