Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.1.2017

Korjaus TS:n aliotekstiin 4.1. – Toimintaa Lahdessa laajennetaan

Toisin kuin Turun AMK:n vararehtori Juhani Soinin aliokirjoituksessa Turun Sanomissa 4.1. sanottiin, Lappeenrannan teknillinen yliopisto on jo aiemmin toiminut Lahdessa eikä siis ole perustamassa Lahteen uutta teknillistä yliopistoa.

Toimintaa Lahdessa kuitenkin suunnitellaan laajennettavaksi Lahden ammattikorkeakoulun mahdollisten omistusjärjestelyjen yhteydessä.

Turun AMK:lla on paljon yhteistyötä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Esimerkiksi opiskelijoitamme ja meiltä valmistuneita insinöörejä on hakeutunut heidän kone- ja sähkötekniikan JEDI- ja DIODI-ohjelmiinsa, ja Turun AMK:n Koneteknologiakeskuksessa – uudelta nimeltään Tehdas – on Lappeenrannan teknillisen yliopiston professuuri. LUT on ollut kiinnostunut syventämään yhteistyötä Varsinais-Suomen suuntaan jatkossakin.

Suomen talouden moottorina toimiva vientiteollisuus tarvitsee lisää osaavia insinöörejä. Varsinais-Suomen meri- ja metalliteollisuuden kasvu luo kerrannaisvaikutuksineen jopa 30 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä. Koulutusta pitää pystyä uudistamaan nopeasti. Turun ammattikorkeakoulun tavoitteena on kaksinkertaistaa insinöörikoulutuksensa volyymi, jotta tarpeeseen pystytään vastaamaan.