Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.3.2017

Tietoturvapäivä kiinnosti – paikalla ennätysyleisö

Turun AMK:ssa järjestettiin tietoturvapäivä opiskelijavoimin jo yhdeksättä kertaa. Järjestelystä vastasi viisi tietojenkäsittelyn ja tieto- ja viestintätekniikan opiskelijaa osana Information Security -opintojaksoa. Puhujiksi oli saatu tietoturva-alan ammattilaisia Nixu Oyj:ltä, Tietokeskukselta, Fujitsulta, KPMG:ltä sekä Citrukselta.

Tapahtuma sai runsaan osanoton. Auditorio Alphassa olikin tiivis tunnelma.

- Puhujat olivat ammattitaitoisia ja taitavia, ja esitykset hyvin ajankohtaisia ja mielenkiintoisia. Esitykset liittyivät tietoturvan eri alueisiin ja tarjosivat näin varmasti jokaiselle kuulijalle jotakin uutta tietoa, toteavat projektiryhmän jäsenet Minna Kankaala, Tiina Virtanen, Karin Näsman, Kaisa Henttunen ja Katariina Tiura.

Tietoturvan aikataulu venyi ilmoitetusta yli puoli tuntia, mutta yleisö jaksoi kuitenkin keskittyneesti kuunnella viimeisenkin esityksen Tietosuoja-asetuksesta loppuun saakka.

- Tilaisuuden aikana ylläpidimme Twitter-seinää #tietoturvapäivä, johon yleisö myös osallistui aktiivisesti twiittaamalla. Erityisesti yleisöön kolahti Fujitsun esittelemä biometrinen tunnistautumiskeino, joka sai esityksen aikana aikaan eniten keskustelua sekä twiittauksia, lähinnä sen toimivuuden ja riskinhallinnan kannalta, miettivät projektiryhmäläiset.

Tapahtuma päättyi paneelikeskusteluun, johon olimme valmistelleet kysymyksiä, mutta yleisö yllätti meidät positiivisesti aktiivisuudellaan ja saimme paljon yleisökysymyksiä.

Opiskelija-projektiryhmäläiset onnistuivat toteutuksessaan

- Tietoturvapäivä-tapahtuman järjestäminen oli iso työ, mutta todella mielenkiintoinen. Saimme myös paljon tukea ja apua tilaisuuden järjestämiseen, projektiryhmä pohtii.

Tapahtuman jälkeen projektiryhmä oli tyytyväinen ja onnellinen päivän onnistumisesta.

- Päällimmäisenä jäi hyvä fiilis ja mielikuva siitä, että myös yritykset ja osallistujat olivat päivään tyytyväisiä. Saimme päivän aikana monesti kehuja ammattitaitoisesta ja onnistuneesta tapahtumasta, kertoo projektipäällikkö Minna Kankaala.

Projektin järjestelyt aloitettiin 2016 marraskuussa roolien jaolla. Kartoitettiin puhujavaihtoehdot ja lähestyttiin yrityksiä jo hyvissä ajoin, jotta saatiin varmistettua hyvät puhujat ja aiheet tapahtumaan.

- Panostimme markkinointiin ja mainontaan runsaasti aikaa, teimme tietoturvapäivälle uudet www-sivut, uusimme logot ja mainostimme runsaasti niin perinteisesti printtimainontaa hyödyntäen kuin some-kanavien kauttakin.

Ensi vuonna on Tietoturvapäivän juhlavuosi, nähdään tietoturvan merkeissä myös silloin!

Lue lisää Tietoturvapäivän www-sivuilta

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio ja projektiryhmän jäsenet