Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.3.2017

Yhteistyöllä digiloikkaan

Keskiviikkona 8.3. osana ICT Week tapahtumia järjestettiin DIGI yourself –seminaari ICT-Cityssä.

Aamupäivällä pk- ja IT-alan yrittäjät kertoivat inspiroivia kokemuksia tuottavasta yhteistyöstä. Todella tyytyväisen oloiset yrittäjät suorastaan ylistivät yhteistyötä ja sen tuloksia korkeakoulukumppanien kanssa.

Harri Johansson Taitajien toimipiste-yrityksestä piti Turun ammattikorkeakoulun kanssa tehdyssä käytännön IT-kehittämistyössä tulosten lisäksi innostavasta ja jopa nuorentavasta ilmapiiristä.

Yksinyrittäjä, Sanapadan Heli Aalto puolestaan sai Turun yliopiston opiskelijoilta työkaluja somemarkkinoinnin  tuloksellisuuden mittaamiseen ja siinä sivussa uskonvahvistusta liiketoimintaansa.

Keskipäivän teemassa virittäydyttiin pohtimaan osaamisen johtamista mikro-ja pk-yrityksissä. Iltapäivän aikana kuultiin kiintoisaa tietoa digiosaamisen kehittämisestä kaupan alalla.

Seminaarin ohessa oli aulatiloissa koko päivän Digivoimala-foorumi, joka kohtautti IT-alan ammattilaisia ja pk-yrittäjiä. Digivoimala rohkaisi uusien digiloikkien käynnistämiseen luotettavien yhteistyökumppanien avulla.

Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun yhteisessä Inside the Box –hankkeessa etsitään ratkaisuja Turun ja lähiseudun mikro- ja pk-yritysten tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen digitalisaatiota hyödyntäen. Hankkeessa tehdään näkyväksi digitaalisten teknologioiden monimuotoista hyödyntämistä erityisesti yrityksen sisäisissä toiminnoissa, asiakasrajapinnassa ja kansainvälisyyteen liittyen. Tapatuskohtainen toteutustahti ja ensipotkujen suunta, sisältö ja muutoksen kohde tulee harkita tarkoin. Lähtökohtana on uudelleenarvioida toiminnan tuottavuus ja yrityksen liiketoiminnan tavoitteet.

– Digiloikka ei ole mikään taikatemppu, vaan se vaatii selvittämistä, kokeiluja, riskinottamista ja paljon työtä kertoi lehtori Antti Tuomisto seminaarin avauspuheenvuorossa

– Seminaarissa kuultiin mielenkiintoisia ja innostavia tarinoita digitalisaation hyödyntämisestä yritystoiminnan kehittämisessä, kumppanuudesta ja taidoista sekä kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin vahvistamisesta osaamisen johtamisen näkökulmasta, summaa Turun ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Marika Säisä.