Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.4.2018

RekryExpo –messuilla riitti kuhinaa

Vierailimme 18.04. RekryExpo –messuilla. Osastollamme keskusteltiin vilkkaasti elinikäisestä oppimisesta, Tekniikka ja liiketoiminta –sektorin koulutus- ja palvelutarjonnasta sekä Radical-hankkeesta. Messuprojektissa oli mukana AMK:n asiantuntijoita ja tuotantotalouden opiskelijoita.

Tarvetta asiantuntijalle – haluatko kiinnittää parhaan osaajan yritykseesi?

Teksti: Sinikka Leino

Varsinais-Suomen alueen talouskasvu on nopeasti kärjistänyt pulaa osaavasta työvoimasta. RekryExpo –messuilla koulutus- ja tutkimusvastaava Tero Reunanen antoi ratkaisuja osaajapulaan Radical –hankkeen avulla. 

Radical-hanke luotaa Euroopan parhaat käytännöt, ja sovittaa ne Varsinais-Suomen tarpeisiin. Lopputuloksena on ENGINE (ENGineering INnopeda Education), insinöörikoulutusmalli, jossa yhdistetään työnantajien, insinööriopiskelijoiden, oppilaitosten ja alueen talouden tarpeet malliksi, joka vastaa tehokkaammin, nopeammin ja paremmalla laadulla insinööriosaamisen tarpeeseen Varsinais-Suomessa.

Engine –mallilla koulutettu insinööri on puolet opiskeluajastaan yrityksessä alan töissä. Valmistuessaan hän tuntee organisaation läpikohtaisin ja on ideaalinen rekrytoitava. Hankkeessa kehitettävä Engine –malli otetaan käyttöön Turun ammattikorkeakoulun tuotantotalouden koulutuksessa syksyllä 2019. Tarjolla yrityksille on eturivin paikka olla mukana pilotoimassa ja vaikuttamassa radikaalisti paremman koulutusmallin kehitykseen. 

Tekniikka ja liiketoiminta –koulutussektori kehittää elinkeinoelämää yhteistyössä

Teknologian nopea kehitys muuttaa toimintaympäristöämme ja työtämme. Työtehtäviä paitsi katoaa, iso osa niistä muuttuu. Työpaikat vaativat uudenlaista osaamista. Tämä haastaa paitsi yrityksiä ja koulutusjärjestelmää, myös jokaista yksilöä. Halu ja kyky oppia uutta on yhä tärkeämpää työelämässä. 

Olemme innostuneet elinikäisestä oppimisesta, jatkuvasta kehityksestä ja haluamme olla kumppani yritysten liiketoiminnan ja työyhteisön kehittämisessä, kertoi asiakkuusvastaava Sinikka Leino, keskustellessaan usean yrityksen edustajan kanssa.