Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.5.2018

Sirpa Suomi siirtyy vapaalle

Pääluottamusmies, lehtori Sirpa Suomi jää eläkkeelle 68-vuotiaana. Takana on pitkä työura ja kokouksissa on tullut istuttua toinenkin tovi. Nyt edessä on kesäloma, joka vain jatkuu ja jatkuu.

Sirpasta sanotaan, että hän on harkitseva ja analyyttinen neuvottelija, joka on aina aktiivisesti etsinyt uusia ratkaisuja. Itse hän toteaa, että työ on ollut hänelle hyvin tärkeä osa elämää.

– Työhistoriani on noin 45 vuotta pitkä. Aloitin sairaanhoitajana 70-luvulla ja vuonna 1977 toimin jo ammattiosaston puheenjohtajana. Viime aikoina olen vähentänyt järjestötöitä, mutta aina olen ollut mielelläni menossa hoitamaan ihmisten työasioita kuntoon. Minusta se on ollut merkittävää ja tärkeää työtä.

Pääluottamusmiehen työ käsittelee useimmiten ongelmia – ja niiden ratkaisuja ennen kaikkea. Silti Sirpa kertoo ajelleensa innoissaan Tammelasta Turkuun yli tunnin työmatkan harva se päivä. Hän rakennutti talon Forssan kupeeseen Tammelaan vuonna 2012 ja siellä hän aikoo viettää leppoisia eläkepäiviään.

Sirpa Suomella on ollut monia luottamustehtäviä OAJ:ssä, Turun kaupungissa ja Turun AMK:ssa.

– Myös AMK:ssa tulee aina muistaa, että henkilöstön edustajia pitää jatkuvasti olla mukana päätöksenteossa. Aion kyllä seurata tarkkaan ammattikorkeakoulun asioita jatkossakin, Sirpa lupaa.

OAJ:n pääluottamusmiehen tehtävän ottaa vastaan vanha työpari, lehtori Tuija Mäntsälä Taideakatemiasta. JUKO ry:n pääluottamusmiehenä aloitti 1.5.2018 viestintäsuunnittelija Kirsi-Maria Castrén-Harju AMK:n viestintäpalveluista.

– Nuoremmat saavat nyt jatkaa näitä töitä. Itse taidan siirtyä yhä enemmän lastenlasten hoitajaksi. Kesän alussa meillä on perhejuhlat, minne saan vieraaksi kolmisenkymmentä sukulaista. Sisaruksia perheineen ja tietenkin neljä tytärtäni perheineen. Siinä minulla on nyt näin aluksi valmisteltavaa, Sirpa sanoo tyytyväisenä.

 

Pääluottamusmies Sirpa Suomen eläkeläiskahveja juodaan torstaina 31.5. klo 13.30 alkaen os. Turun AMK, Lemminkäisenkatu 30, ala-aula. Tervetuloa!