Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.5.2018

Edunation-yhteistyön avulla ulkomaisia IT-alan opiskelijoita Saloon

Suomalainen koulutusvientiyritys Edunation ja Turun AMK ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on tuoda Saloon IT-alan opiskelijaryhmiä erityisesti Aasiasta.

Edunation on suomalainen koulutusvientiyritys, jonka tavoitteena on tuoda lähivuosina Suomeen jopa 150 000 ulkomaalaista korkeakouluopiskelijaa. Yritys markkinoi suomalaista koulutusta pääosin Aasiassa, jossa Suomi ja suomalainen korkeakoulutus ovat monille vielä tuntemattomia.

- Haluamme olla auttamassa suomalaisia korkeakouluja kansainvälisen näkyvyyden lisäämisessä. Uskomme, että yhteistyöllä meidän on mahdollista tuoda Suomi-brändi sekä erityisesti laadukas korkeakouluopetuksemme tunnetuksi, Edunationissa johtajana toimiva Susanne Suominen kertoo.

It-opintoja Salossa

Turun ammattikorkeakoulun kanssa tehtävän yhteistyön tavoitteena on tuoda Saloon erilaisia tilauskoulutusryhmiä. Salon IoT-Campuksella ulkomaalaiset it-opiskelijat voivat suorittaa esimerkiksi muutaman viikon tai kuukauden pituisia opintojaksoja sekä osallistua erilaisiin kesä- ja talvikouluihin. Myös kokonaisen insinööritutkinnon suorittaminen on mahdollista.  

It-alan insinööreistä on Varsinais-Suomessa pulaa. Turun ammattikorkeakoulussa toivotaankin, että yhteistyö Edunationin kanssa toisi osaltaan siihen helpotusta.

- Meillä on erinomaiset valmiudet kouluttaa ulkomaalaisia it-opiskelijoita. Salon IoT Campus mahdollistaa lisäksi luontevan yhteistyön paikallisten yritysten kanssa jo opintojen aikana, toteaa Turun AMK:n kumppanuuspäällikkö Kirsti Virtanen.

Työ jo käynnissä

Edunationin osalta työ opiskelijaryhmien tuomiseksi Saloon on jo käynnissä. Yritys markkinoi Turun AMK:n tarjoamia opiskelumahdollisuuksia esimerkiksi kansainvälisillä koulutusmessuilla sekä oman koulutusagenttiverkostonsa kautta. Myös Turun AMK:sta valmistuneet ulkomaalaiset alumnit ovat tärkeässä roolissa, sillä he pystyvät omien kokemustensa pohjalta kertomaan opiskelusta ammattikorkeakoulussa ja elämisestä Suomessa.

- Suomella ja sen korkeakouluilla on valtava potentiaali ympäri maailmaa. Meidän tehtävämme Edunationilla yhdessä korkeakoulujemme kanssa on nyt alkaa hyödyntämään tämä huomattavasti paremmin, Susanne Suominen muistuttaa.