Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.8.2018

Tervetuloa uudet vaihto-opiskelijat Turkuun ja Saloon

Turku ja Salo ovat jälleen monen uuden vaihto-opiskelijan kotikaupunki tulevan syksyn tai koko lukuvuoden ajan.

Teksti: Reetta Partala ja Hanna Peussa

Turun AMK vastaanottaa tänä syksynä yli 200 vaihto-opiskelijaa ympäri maailmaa, kaukaisimmat saapuvat Japanista ja Brasiliasta. Turussa ilmapiiri on todella kansainvälinen, koska yhteensä turkulaisiin korkeakouluihin saapuu lähes tuhat vaihto-opiskelijaa.

Vaihto-opiskelijan elon Suomessa aloittaa orientaatioviikko, jonka aikana käyvät tutuiksi niin Turun ammattikorkeakoulun kampukset, amk:n opiskelutavat kuin uusi kotikaupunkikin.  Orientaatioviikko käynnistyy tiistaina 28.8., josta eteenpäin kampuskuvassa alkaa näkyä ulkomaalaisopiskelijoita. Torstaina 30.8. ICT-cityssä järjestettävät  Study in Turku -messut puolestaan kokoavat kaikki Turun alueen opiskelijat, sekä suomalaiset että ulkomaalaiset keräämään tietoa uuden kotiseudun eri palveluista.

Kansainvälistyä voi myös kotimaassa

Ennen vaihtoa ja vaihdon aikana vaihto-opiskelijoita tukevat kv-tuutorit ja toimintaa heille järjestää opiskelijajärjestö ESN-IAC , joka on osa Euroopan laajuista Erasmus Student Network –verkostoa. Kaikki kansainvälisyydestä kiinnostuneet  opiskelijat ovat tervetulleita mukaan sen toimintaan! ESN-IAC järjestää vuoden aikana esimerkiksi  Orientation Partyn, Ruissalo-kävely, Pirates of the Baltic Sea –risteily sekä ja matkan Lappiin.

Myös ne, jotka eivät ehdi tai joiden kukkaron nyörit eivät anna myöden matkustella opiskelun lomassa, voivat kansainvälistyä. Tällöin on mahdollista verkostoitua maailmalle ja suorittaa opintopisteitä esimerkiksi kv-tuutotoinnin kautta.  Kuten eräs kv-tuutorina toiminut opiskelija on todennut:

-Kaikenlaisista asioista jutteleminen eri maalaisten vaihtarien kanssa on ehdottomasti paras tapa kokea maailmaa!