Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.8.2018

Opiskelijoiden mielestä Turku Summer Schoolin parasta antia oli työelämälähtöinen oppiminen

Turku Summer School tarjosi opiskelijoille ympäri maailmaa mahdollisuuden opiskella erilaisilla kursseilla, kuten esimerkiksi Turun ammattikorkeakoulun vetovastuulla olleella Smart Sustainable Cities -kurssilla. Turku Summer Schoolin järjestivät Turun ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto yhdessä Opiskelijankaupunki Turun kanssa.

Teksti: Heta Laiho

Turku Summer Schooliin osallistui tänä vuonna yhteensä yli kahdeksankymmentä opiskelijaa esimerkiksi Kanadasta, Japanista, Kiinasta ja Egyptistä. Opiskelijoista 23 oli valinnut Sustainable Cities -kurssin, jonka tavoitteena oli opettaa opiskelijoita määrittelemään älykkään kestävän kaupunkikehityksen käsitteet ja trendit, sekä tunnistaa tekniikat ja materiaalit, joiden avulla voidaan kehittää kaupunkien tulevaisuutta.

- Kurssin parasta antia olivat kokemukset kentältä. Opimme paljon esimerkiksi suomalaisten tavasta kierrättää, ja miten paljon kierrätysmateriaalista voi valmistaa uusia asioita, kertoo Dirgh Patel Kanadasta.

Monille opiskelijoille kurssin annin lisäksi uusia kokemuksia tarjosi suomalainen tapa opettaa. Ryhmätyöt, vierailut yrityksissä ja keskusteleva opiskelukulttuuri oli monille yllättävää. Kanadalainen opiskelija Brad Shadlock kehuu kurssin opettajia ja vierailevia puhujia.

- Tapaamiemme ihmisten ammattitaito oli huippuluokkaa. Heillä ei ollut ainoastaan suunnitelmia tulevaisuudelle, vaan myös todisteita, miten he aikovat suunnitelmansa toteuttaa.

Kiitosta sai myös hieno sää ja kaunis kaupunki.

- Pidin todella paljon Turun kaupungista ja ihmisistä. Vierailimme upeissa paikoissa, ja opettajat antoivat ystävällisesti paljon informaatiota Suomesta ja Turusta yleisesti, sanoo Nanami Suzuki Japanista.

ssopiskelijat.jpg
Opiskelijat Brad Shadlock, Dirgh Patel ja Nanami Suzuki.