Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.10.2018

Raskaan kaluston teemapäivän tarkoituksena oli houkutella alalle työvoimaa

Autoalalla vallitsee suuri tarve työntekijöille. 22.10. järjestetyn Raskaan kaluston teemapäivän tarkoituksena oli saada ammattikoululaisia ja ammattikorkeakoululaisia kiinnostumaan vaihtoehdosta työskennellä raskaan kaluston parissa.

Tapahtuma järjestettiin 22.10. Liedossa, neljässä eri toimipisteessä. Toimipisteinä toimivat yritykset Scania, Volvo, Rotator ja VEHO. Jokaisella toimipisteellä opiskelijat kiersivät ryhmissä erilaisilla rasteilla. Rasteilla esiteltiin esimerkiksi telematiikkaa ja alan tulevaisuutta, rekryttiin harjoittelijoita ja työntekijöitä, esiteltiin korjaamotiloja ja kisailtiin leikkimielisesti.

– Idea tapahtumaan syntyi Turun kaupungin autoalan ammatillisen koulutuksen neuvottelukunnassa keskustellessamme työvoimapulasta. Ideoimme VEHOn aluejohtajan Jussi Jalosen kanssa teemapäivän, jotta saisimme kerrottua alan nykytilanteesta ja ihmisiä kiinnostumaan raskaasta kalustosta, kertoo tapahtuman järjestämisessä mukana ollut Turun ammattikorkeakoulun laboratorioinsinööri Juha-Pekka Lindqvist.

Tapahtuman piti olla alun perin paikallinen ja pienimuotoinen, mutta se houkutteli toimijoita ja mediaa myös muualta Suomesta. Omat rastipisteensä olivat myös esimerkiksi Autoalan keskusliitolla, Liikenneturvalla ja linja-autoja maahantuovalla VDL Bus & Coach Finland Oy:llä.

Mukana tapahtumassa oli noin kolme sataa ammattikoulun autopuolen opiskelijaa Novidasta, Rasekosta ja Turun ammatti-instituutista. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoita paikalla oli viitisenkymmentä. Keväällä alkavalle raskaan kaluston opintojaksolle ilmoittautuneet ammattikorkeakoulun opiskelijat auttoivat myös tapahtuman järjestämisessä.

– Pikaisesti kerätyn palautteen perusteella päivä oli onnistunut sekä järjestäjien että vieraina olleiden oppilaitoksien näkökulmasta. Tapahtumalle toivottiin jatkoa ja vuoden 2019 syksyllä tullaan melko varmasti järjestämään vastaava tapahtuma, sanoo Lindqvist.