Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.10.2018

Tavataan The Laiturilla

Monipuolisia kuntoutuksen ja hyvinvoinnin palveluja tarjoava The Laituri-keskus vietti avajaisiaan keskiviikkona 24.10. Turun ammattikorkeakoulun ICT-Cityn tiloissa. Avajaispäivänä kävijöille oli tarjolla monenlaista tietoa ja toimintaa.

The Laiturin ideana on koota yhteen kuntoutuksen opetuksen liiketoiminta eli asiakkaille tarjolla olevat palvelut ja yhteistyömahdollisuudet. Keskus helpottaa palvelujen koordinointia ja parantaa asiakaspalvelua. The Laituri-kokonaisuus sisältää neuvontakeskus Kunnonkodin, liikuntalaboratorio LiiLabin ja ja muut vakiintuneesti tuotetut palvelut. Oppimisympäristönä se mahdollistaa opiskelijoille tutustumisen yritystoiminnan periaatteisiin.

– Moniammatillisuus korostuu nyt aiempaakin enemmän. Tilat ICT-Cityssä tehostavat yhteistyötä terveysteknologian osalta. Fysio- ja toimintaterapeuttiopiskelijoiden lisäksi The Laiturissa on jo projekteja sosionomi- ja terveydenhoitajakoulutuksista, kertoo lehtori Kirsi Karlsson.

Terveyden ja hyvinvoinnin opetuksen sektorin toiminnan siirtyminen ICT-Cityyn ja Medisiina D:hen on näkynyt syyslukukauden aikana monin tavoin. The Laiturin avajaiset toivat opetustiloihin ja aulakäytävälle fysio- ja toimintaterapeuttiopiskelijoiden pyörittämät lukuisat mittauspisteet. Niillä kävijä pystyi testaamaan mm. liikkuvuutta, puristusvoimaa ja hienomotoriikkaa.

Fysioterapeutin ja toimintaterapeutin koulutuksista oli tarjolla myös yleisemmin tietoa. Infopisteellä palvelleet fysioterapeuttiopiskelija Elina Similä ja toimintaterapeuttiopiskelija Maria Mäkinen kehuivat päiväänsä onnistuneeksi.

–Tässä on käyty jo monta hyvää moniammatillista keskustelua lähihoitajien ja sairaanhoitajien kanssa. Tällaiset kohtaamiset työelämässä mukana olevien kanssa tuovat hyvää tietoa jo tehtyjen harjoittelujen lisäksi, sanoo Elina Similä

–Olemme myös ehtineet mainostaa jatkokouluttautumista monimuoto-opiskeluna aiemman alan tutkinnon omaaville, jatkaa Maria Mäkinen

Molemmilla opiskelijoille on käynnistettynä jo opinnäytetyöprosessi. Yhteistyökumppanit niihin ovat löytyneet alan yrityksestä ja kolmannen sektorin toimijasta. Yhdessä avajaispäivän infopisteistä kävijät pääsivätkin tutustumaan juuri ammattikorkeakoulun opinnäytteiden tarjoamiin yhteistyömahdollisuuksiin.

Neuvontakeskus Kunnonkodin uudet tilat olivat myös avoinna yleisölle. Paikalla olivat vakituiset yrityskumppanit, apuvälinevalmistajat, esittelemässä tuotteitaan.