Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.12.2018

Nousiaisten ysiluokka tutustui kiertotalouteen ja sen opetukseen

Yläluokkalaiset saivat annoksen kiertotalousoppia teknologiakasvatuksen MyTech-vierailulla Turun AMK:ssa. Samalla he kuulivat mitä opiskelu- ja työmahdollisuuksia kiertotalous tarjoaa. Oppilaat tekivät myös elämäntapatestin ja saivat arvion ilmastokuormituksestaan.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

Valtakunnallinen MyTech-ohjelma tarjoaa tukea tekniikan alan ilmiölähtöiselle oppimiselle yläkouluissa ja lukioissa. Mukana on suuri joukko yrityksiä ja korkeakouluja, mm. Turun AMK.

Nousiaisten 9. luokka tutustui marraskuun lopulla Turun AMK:ssa kiertotalouteen, joka on yksi MyTech-ohjelman teemoista. Muut ovat Terveys ja hyvinvointi sekä Tulevaisuuden elinympäristö. 

Kiertotalous on kasvava ala

Nykyelämäntapamme on kestämätön: kulutamme liikaa ja kestämättömästi. Kiertotalous tähtää kestävämpään kulutukseen ja kasvuun resurssien tehokkaamman hyödyntämisen, tuotteiden pidemmän elinkaaren ja niiden yhteiskäytön avulla. 

Kiertotalous on läpileikkaava teema useissakin koulutuksissa Turun AMK:ssa mutta erillisenä moduulina sitä on tarjolla energia- ja ympäristötekniikan koulutuksessa.