Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.12.2018

Teknisen myynnin osaamista mitattiin kansainvälisessä Turku Sales Competitionissa

Myyntikilpailujen ajatuksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus päästä mahdollisimman lähelle todellista myyntitilannetta. Turun ammattikorkeakoulussa 11. kerran järjestetty Turku Sales Competitionin voitti Jacqueline Piplitsch.

Kolmipäiväiseksi ja kansainväliseksi kasvanut Turku Sales Competition -myyntikilpailu järjestettiin 20.11. ja 27.– 28.11.2018 Turun ammattikorkeakoulun Sepänkadun kampuksella. Kilpailuun osallistui 85 tuomaria tai ostajaa sekä 60 kilpailijaa, joista semifinaaleihin jatkoi 16 ja lopulliseen finaaliin 4.

Finaalissa oikealle asiakkaalle tuotettaan myivät voittaja Jacqueline Piplitsch Wiener Neustad University of Applied Sciencesta, Turun ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelija William Middendrop, Henry J. Keinänen Savonia ammattikorkeakoulusta sekä Tim Schöllkopf Aalenin yliopistosta.

Turku Sales Competitionissa myydään todellista tuotetta ennakkoon kirjoitettujen tilannekuvausten perusteella. Myyntitilanne kestää 20 minuuttia ja sen aikana kilpailijalla on mahdollisuus tehdä tarvekartoitus, vakuuttaa ostajan roolissa oleva asiantuntija ja ”klousata” joko sopimalla jatkosta tai saamalla sopimus aikaiseksi.

Myyntitilanteen etenemistä ja myyjän kompetensseja arvioi puolueeton 3–6 hengen tuomaristo. Turku Sales Competitionin finaalin myytävä tuote oli ADE Oy:n Virtual Reality turvallisuuskoulutus.

– Olin yllättänyt finaalin myyjien korkeasta osaamisesta ja tapahtuman luonteesta, kommentoi finaalin ostajana toiminut ADE Oy:n toimitusjohtaja Pasi Porramo.

Ensin skeptisesti kilpailuun suhtautunut William Middendrop totesi asenteensa muuttuneen kilpailun edetessä.

– Pidin siitä, että säännöt olivat oikeasti tiukat. Jos et saa poistua huoneesta, et saa poistua huoneesta. Kuten myynnin yliopettaja ja kilpailunjohtaja Timo Holopainen sanoi ennen kilpailua, tämä on paras tapa oppia, miten oikea myyntitilanne toimii oikeassa maailmassa, Middendrop jatkoi.

Kuvassa vasemmalta: Willian Middendrop, Timo Holopainen, Jacqueline Piplitsch, Henry J. Keinänen ja Tim Schöllkopf.