Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.3.2019

ICT Showroomin kovatasoisen kilpailun voitto Turun ammattikorkeakoulun Tethernauts -peliprojektille

12. kertaa järjestetyssä ICT Showroomissa opintoihinsa liittyviä projekteita esitteli tänä vuonna yli viisikymmentä opiskelijaryhmää Turun korkeakouluista. Voiton vei Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pelisovellus Tethernauts.

Kolmannen vuoden tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden Aissa Nylundin, Joonas Muukkosen, Jaani Nordbergin ja Marko Pakasen projekti Tethernauts on moninpeli, jossa pelaajien tulee kerätä osia rikkinäiseen avaruusalukseensa. Nylund ja Nordberg vastasivat pelin visuaalisesta ilmeestä, Muukkonen ja Pakanen koodista. Lisäksi Nordberg ja Muukkonen ovat tehneet itse kaikki pelin musiikit ja äänitehosteet.

– Projektin idea lähti ajatuksesta, että samaa ruutua käyttäviä moninpelejä halutaan selvästi enemmän. Mietimme myös, millainen peli sopii juuri ICT Showroomin tyyppiseen tapahtumaan. Pelin täytyy olla tarpeeksi yksinkertainen ja lyhyt, jotta kaikki, jotka eivät ole koskaan pelanneet, voisivat äkkiä ymmärtää idean ja ehkä uskaltautua kokeilemaan, sanoo Nylund.

kuvakaappaus_tethernauts.jpg
Kuvakaappaus Tethernauts -pelistä.

Tuomaristo kertoi tason Showroomissa olleen korkea, ja voittajan valinnan vaikeaa. Tethernauts ylti voittoon hyvällä ideallaan, viimeistellyllä toteutuksella ja hyvällä esittelyllä.

– Emme rehellisesti sanottuna odottaneet ollenkaan näin suurta suosiota projektillemme. Olemme erittäin kiitollisia tuomaristolle ja kaikille jotka kokeilivat peliämme ja antoivat vinkkejä. Ja tietysti pakko kiittää opettajiamme jotka ovat kannustaneet ja antaneet aina hyödyllisiä ohjeita, kiittää Nylund.

ict_sr_2019.jpg
Mukana ICT-Cityssä järjestetyssä tapahtumassa oli yli viisikymmentä opiskelijaprojektia ja useita yrityksiä.

ICT Showroomissa palkittiin voittajia myös muissa kategorioissa:

Eniten yleisöääniä: Experience the history of Turku (Turun ammattikorkeakoulu)

Paras bisnesidea: AI TRIM (Åbo Akademi)

Paras pitchaus: Sonary (Åbo Akademi)

Innovatiivisin peli-idea: Audio Wizards (Turun ammattikorkeakoulu)

Paras yhden henkilön projekti: Subject 113 (Åbo Akademi)

ICTvoittajat.jpg
Kuvassa palkitut ryhmät.

Lisätietoa mukana olleista projekteista löytyy sivulta:  https://www.ictshowroom.fi/information/