Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.11.2019

Tohtoriopinnot alkoivat University of the West of Scotlandissa

Turun AMK aloitti yhteistyön University of the West of Scotlandin kanssa allekirjoittamalla sopimuksen tohtorikoulutuksesta 29.10.2019. Sosiaali- ja terveysalalla avautui väylä suorittaa tohtoriopintoja Skotlannissa. Ensimmäiset tohtoriopinnot alkoivat 1.11.2019.

Turun AMK:sta vararehtori Juhani Soini ja University of the West of Scotlandista (UWS) vararehtori, professori Milan Radosavljevic allekirjoittivat sopimuksen 29.10.2019. Sopimus on luonteeltaan jatkuva, jota tarkistetaan tarpeen mukaan.

Sopimuksen mukaisesti sosiaali- ja terveysalan Master-tutkinnon suorittaneille mahdollistuu jatko-opintoväylä tohtoriopintoihin. Tohtorikoulutus toteutuu UWS:n opinto-ohjelman mukaan ja täyttää sen vaatimukset tohtorikoulutuksesta.

Koulutusjohtaja Anne Isotalo ja Senior Advisor, yliopettaja Pia Ahonen kävivät luovuttamassa UWS:n kappaleen ja tutustuivat yliopistoon.

Ensimmäiset opiskelijat on valittu

Uuden tohtorikoulutuksen pohja on luotu. Koulutuksen yhteyshenkilöinä toimivat Pia Ahonen Turun AMK:sta ja Gavin Morrison UWS:sta.

− Ohjaajat valitaan aihealueen mukaan UWS:sta ja AMK:sta.  Opintoihin valinta tapahtuu tutkimussuunnitelman (Research Proposal) ja kielitestin perusteella, Ahonen kuvaa.

Samalla kun sopimusvalmisteluja on tehty, haku opiskeluun laitettiin auki viime keväänä. Ensimmäiset opiskelijat ovat suunnitelmat toimittaneet, kielitestin suorittaneet ja niiden pohjalta on tehty valinta UWS:n tohtoriopiskelijoiksi. Opinto-oikeuden ovat saaneet Heli Aarnio, Mari Berglund, Hanna Kirjavainen ja Minni Roth. Valitut ovat AMK:n henkilökuntaa, he toimivat pilottiryhmänä koulutuksen mallintamiseksi ja prosessin kirjaamiseksi.

− Kansainväliset tohtoriopinnot kestävät joko kaksi vuotta kokoaikaisena tai neljä vuotta osa-aikaisena. Valitut opiskelijat suorittavat opintonsa osa-aikaisina. He kiinnittävät opintonsa TKI-hankkeissa tehtäviin väitöskirjatutkimuksiin.

− Opintoihin sisältyy tohtorikonferenssi kerran vuodessa, seuraava on kesäkuussa Skotlannissa. Muuten opinnot suoritetaan verkossa, Ahonen kuvaa. 

Koulutettavilla on Skotlannissa niin kutsuttu pääohjaaja ja Turun AMK:sta nimetty ohjaaja. Ohjauspalavereita pidetään tiiviisti etäyhteyksin. Lisäksi Suomessa tohtoriopintojen prosessia tukee Pia Ahosen vetämä tohtorikoulutuksen ohjausryhmä, jossa jäseninä toimivat Katja Heikkinen, Riitta-Liisa Lakanmaa ja Ursula Hyrkkänen.

UWS on Skotlannin paras nuori yliopisto

UWS on rankattu Times-lehdessä yhtenä huippuyliopistona maailman 150 johtavan yliopiston joukossa. UWS on mainittu myös Skotlannin parhaaksi nuoreksi yliopistoksi. Yliopisto toimii neljällä kampuksella Skotlannissa ja yksi kampus on Lontoossa.

Kansainväliseen yliopistoon tulee opiskelijoita ympäri maailmaa. UWS osoitti kiinnostuksensa laajentaa yhteistyötä eri osaamisalueilla myös Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

 

Tutustu yliopiston sivuihin: https://www.uws.ac.uk