Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.11.2019

Yliopettaja Mika Luimulalle OTTU ry:n kunniamaininta tutkimuspohjaisesta ammatillisen koulutuksen opetuksen kehittämisestä

Ammatillisen kasvatuksen tieteellinen seura OTTU ry on myöntänyt kunniamaininnan Turun AMK:n yliopettaja Mika Luimulalle VR-teknologian koulutuskäyttöä käsittelleestä esityksestä.

Kunniamaininta esityksestä "Seuraavan sukupolven oppiminen - VR-treenauskeskusten lanseeraaminen" myönnettiin OTTU ry:n AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä marraskuun puolivälissä Helsingissä.

Yliopettaja, dosentti ja tutkimusvastaava Mika Luimula johtaa Tulevaisuuden interaktiiviset teknologiat -tutkimusryhmää, joka on pitkäjänteisellä hanketoiminnalla kehittänyt interaktiivista teknologiaa koulutus- ja yrityskäyttöön. Virtuaalitodellisuutta (VR) hyödyntäviä pilottisovelluksia on kehitetty erityisesti turvakoulutukseen ja merenkulkuun.

AVR-teknologian yritys- ja koulutuskäyttöä kehitetään myös mittavilla investoinneilla. Alkuvuodesta 2020 avataan Kupittaan kampukselle Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden sekä tekoälyn keskus. AVR-keskus tarjoaa yrityksille ja tutkimusorganisaatioille mahdollisuuden hyödyntää AVR-teknologiaa visualisoinneissa ja tuotekehitysprojekteissa.

Kunnianmaininnan myöntänyt OTTU ry on tieteellinen seura, joka toimii ammattikasvatuksesta ja ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneiden asiantuntijoiden ammatillisen kasvun ja tiedonvälityksen kanavana sekä heidän keskustelujensa ja pohdintojensa foorumina.