Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.4.2020

Sairaanhoitajien juhlaa ja opiskelijoiden kehittämistöitä webinaaripäivässä toukokuussa

Turun AMK:n sairaanhoitajat viettävät Florence Nightingalen 200-vuotissyntymäpäivää 12.5. klo 10−12 verkon välityksellä. Klo 13 päivä jatkuu Talk – Näkökulmia hyvinvointiin ja terveyteen -webinaarilla. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Kevään poikkeustilanteen takia alun perin ICT-Citylle suunnitellut seminaarit jouduttiin siirtämään verkkoon. FN 200 -projektin vetäjä, tutkimus- ja koulutuspäällikkö Riitta-Liisa Lakanmaa kuitenkin vakuuttaa, että juhlatunnelmaan päästään myös sähköisellä alustalla.

− Webinaariohjelma on informatiivista ja virkistävää, aamupäivän pääpuhujat rehtori Vesa Taatila ja professori Helena Leino-Kilpi osaavia ja karismaattisia. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun aktiivisesti etäyhteyksien avulla.

Myönteisiä näkökulmia sairaanhoitajuuteen

Lakanmaan mukaan sairaanhoitajuutta ja hoitotyötä on tärkeää juhlistaa juuri nyt. Juhlavuosi on saanut koronaepidemian myötä uusia ulottuvuuksia, kun sairaanhoitajat ovat nousseet yhtenä ammattikuntana poikkeustilanteen sankareiksi.

− Maailma ei pärjää ilman sairaanhoitajia. Siksi on tärkeää nostaa esiin myönteisiä asioita ja huippuhetkiä, parantaa alan vetovoimaa. Sairaanhoitajan urapolku on monipuolinen, ja siitä pitää kertoa opiskelijoille ja alaa harkitseville.

Juhlawebinaari on hyvä tilaisuus saada uusia näkökulmia sairaanhoitajan ammattiin. Tervetulleita ovat niin alan kokeneet ammattilaiset, opiskelijat kuin sairaanhoitajuudesta vasta haaveilevatkin.

Tuoreita ideoita kaikkien hyödyksi

Iltapäivällä ääneen pääsevät valmistuvat Master Schoolin opiskelijat. Opintoihin kuuluu laaja työelämälähtöinen kehittämisprojekti, jonka tuloksia esitellään webinaarissa.

− Webinaari on valmistuville opiskelijoille hieno tilaisuus esitellä työnsä tuloksia. Koska kaikki kehittämisprojektit vastaavat ajankohtaisiin tarpeisiin, niistä voivat myös muut oppia ja saada ideoita omaan työhönsä. Myös alueellinen vaikuttavuus on tärkeä tavoite, kertoo koulutusvastaava Anne Rouhelo.

Puheenvuoron saa opiskelijoista Mari Leino etäjohtamista ja viestintää käsittelevällä työllään. Anne Heikola puolestaan kertoo peruselintoimintoja seuraavan NEWS-pisteytyksen käytön ja käyttöönoton ohjauksen mahdollisuuksista akuuttisairaalassa. Veera Vainila ja Mikko Korte esittelevät turvamallin kehittämistä, käyttöönottoa ja käyttöönoton kriteerejä käsittelevät kehittämisprojektinsa.

Muiden opiskelijoiden töitä on esillä muun muassa sähköisinä postereina, joista yleisö saa äänestää mielestään kiinnostavimpia ja onnistuneimpia.

Hyvää palautetta

Opiskelijoiden seminaareja on järjestetty säännöllisesti kahdesti vuodessa. Syksyllä 2019 Alueseminaarina tunnettu tapahtuma vaihtoi nimensä Talk – näkökulmia hyvinvointiin ja terveyteen -seminaariksi. Samalla seminaarin sisältö uudistui, kun ohjelmaan lisättiin alumnipaneeli ja keynote-luennoitsija, jona toimii tällä kertaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Hänen puheenvuoronsa Alueellinen hyvinvointi rakennetaan yhdessä kuullaan molemmissa webinaareissa.

− Halusimme, että työelämän edustajat löytäisivät seminaarin paremmin, Rouhelo sanoo.

Paitsi työelämäkumppaneille, seminaarista on hyötyä myös Master Schoolin uusille opiskelijoille. He näkevät, millaisia kehittämisprojekteja on tehty ja voivat kysellä lisätietoja projektien esittäjiltä. Aiemmat seminaarit ovat saaneet uusilta opiskelijoilta kiittävää palautetta.

Tule mukaan webinaaripäivään

Tutustu webinaarien ohjelmiin Turun AMK:n sivuilla, jonne pääset tästä linkistä.

Varmista paikkasi täyttämällä tästä linkistä avautuva ilmoittautumislomake. Voit tulla mukaan koko päiväksi, tai valita toisen webinaareista.

Florence Nightingale 200 -juhlavuotta voit seurata sen omalla sivustolla, jonne pääset tästä linkistä.