Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.4.2020

Korkeakoulut ja tutkimuslaitokset yhdistivät tutkimuspalveluverkostonsa

Tutkimushallinnon TUHA-verkosto, ammattikorkeakoulujen TKI-johdon verkosto ja yliopistojen Finn-ARMA yhdistyivät 1.1.2020 alkaen Finn-ARMA-verkostoksi.

Turun ammattikorkeakoulun TKI-palvelupäällikkö Johanna Krappe valittiin Finn-ARMA:n työvaliokuntaan ensimmäisenäammattikorkeakoulujen edustajana. Krappe toimii myös ammattikorkeakoulujen TKI-johdon verkoston puheenjohtajana.

– On hienoa, että olemme nyt kansallisesti yhden sateenvarjon alla ja pystymme siten edistämään kaikkien suomalaisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten näkemyksiä myös kansainvälisissä yhteyksissä sekä parantamaan EU-rahoituksen saamista Suomeen. Finn-ARMA mahdollistaa osaltaan entistä tiiviimmän yhteistyön korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kesken, Krappe toteaa.   

Finn-ARMA-verkoston ydintehtävänä on edistää tutkimushallinnon asiantuntijoidenyhteistyötä, tiedonvaihtoa ja ammatillista kehittymistä. Verkostossa on mukana jo noin 400 asiantuntijaa, joiden asiantuntemus kattaa laajasti tutkimuspalvelujen aiheita.

Verkoston tavoitteena on aktiivinen yhteistyö alan muiden toimijoiden, kuten avoimen tieteen koordinaatiota luotsaavan Tieteellisten seurain verkoston kanssa. Kansainvälistä ulottuvuutta toimintaan tuo yhteistyö Euroopan tutkimuspalveluverkoston EARMA:n ja kansainvälisen tutkimuspalveluverkoston INORMS:in kanssa.

Finn-ARMA järjestää säännöllisesti avoimia webinaareja, joissa keskustellaan monipuolisesti tutkimushallinnon alan kysymyksistä ja kuullaan puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista. Webinaarit tarjoavat myös sidosryhmille keskusteluyhteyden verkoston kanssa.