Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.5.2020

Muotoilun monet kasvot esillä Versot 2020 -näyttelyssä

Valmistuvien muotoilun opiskelijoiden versot 2020 -näyttely järjestetään virtuaalisesti osana Turku Design Festivalia.

Versot on Turun ammattikorkeakoulun valmistuvien muotoilun opiskelijoiden itse vuosittain järjestämä näyttely. Tänä vuonna näyttely järjestetään poikkeuksellisesti virtuaalisesti osoitteessa https://www.versot2020.com/. Erityispiirteenä Versot 2020 tarjoaa opinnäytetyönäyttelyn lisäksi nettisivuillaan erilaisia workshopeja, joissa kuka tahansa voi oppia muotoilusta.

Näyttelyssä on esillä laajasti erilaisia töitä muotoilun, graafisen suunnittelun ja palvelumuotoilun kentältä. Mikael Laihonen on opinnäytetyössään luonut bränditunnistettavuutta teollisiin järjestelmiin toimeksiantajalleen Pesmel Oy:lle. Opinnäytetyönä syntyi yritykselle graafinen ohjeistus, jonka avulla teollisten laitteiden brändäystä voidaan jatkaa. 

Henkilöbrändin luominen ja visualisointi oli aiheena sen sijaan esimerkiksi Veronica Ehrolalla, jonka opinnäytetyön tutkimuksesta syntyi hänen oman henkilöbrändinsä brandbook. Opinnäytetyönsä esittelyssä Ehrola toivoo opinnäytetyön auttavan häntä saamaan valmistumisen jälkeen luovan alan töitä.

Virtuaalisessa näyttelyssä pääsee tutustumaan myös valmistuvien ja jo valmistuneiden haastatteluihin videomuodossa. Videolla opiskelijat, alumnit ja ammattilaiset kertovat mitä he ajattelevat muotoilusta, sekä minkälainen työura on haaveissa tai jo lähtenyt vauhtiin.

Muotoilijoiden järjestämän Versot-näyttelyn yksi tavoitteista on lisätä ihmisten tietämystä muotoilusta sekä lisätä muotoilijoiden näkyvyyttä työmarkkinoilla. Turun ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelma, josta valmistuvat tänä vuonna viimeiset muotoilijat, tulee muuttamaan muotoaan insinööripainotteiseksi ja tulevaisuudessa Turusta tulee valmistumaan muotoiluinsinöörejä.