Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.5.2020

Keväällä 2020 haettavissa taiteen ja kulttuurin apurahoja

Juttuun on listattu keväällä 2020 haettavana olevia taiteen ja kulttuurin apurahoja. Osa apurahoista on tarkoitettu helpottamaan koronan vaikutuksia. Mikäli tiedät listalta puuttuvan apurahan voit laittaa viestiä osoitteeseen milla.granlund2@turkuamk.fi.

Taiken korona-apuraha yksityishenkilöille

Hakuaika 1.–15.5.2020

Kenelle/mihin tarkoitukseen: Korona-apurahoitus on tarkoitettu luovien alojen sekä kulttuuri- ja taidealan ammattilaisille, joiden työskentelymahdollisuudet ovat vähentyneet ja toimeentulo on heikentynyt koronapandemian vuoksi 13.3.-31.5.2020 välisenä aikana.
Hakijoina voivat olla mm. muusikot, näyttelijät, tanssijat, kuvataiteilijat, muotoilijat, kirjailijat, lavastajat, ääni- ja valoteknikot, leikkaajat, maskeeraajat, lavakoomikot ja kuvittajat.

Lisätietoja Taiteen edistämiskeskuksen sivuilla. 

Jokesin apurahat journalisteille

Hakuaika 23.4.–15.5.2020

Kenelle/mihin tarkoitukseen: Kopiosto-apurahat on tarkoitettu ensisijaisesti lehdistölle sekä sähköisten viestimien verkkojulkaisuille työskenteleville ja työskennelleille, Sananvapauden apurahat ja Jyrki A. Juutin stipendit Suomen Journalistiliiton jäsenille.
Apurahoja myönnetään ammattitaidon täydentämiseen, jatko-opintoihin, kieliopintoihin, alaan liittyvään tutkimustyöhön ja ammattikuvaa syventävään työskentelyyn kuten kieli- ja opintomatkoihin, opintojen loppuunsaattamiseen sekä näyttelyiden tai julkaisujen tekemiseen. Lisäksi voidaan tukea muuta ammatillisesti perusteltua tarkoitusta.

Lisätietoja Jokesin verkkosivuilla.

OKM:n korona-avustus kulttuurialan yhteisöille

Hakuaika: 30.4.–14.5.2020

Kenelle/mihin tarkoitukseen: Avustus on tarkoitettu luovien alojen, taiteen ja kulttuurin ammatillisten yhteisöjen toimintaan, jonka harjoittamista ovat vaikeuttaneet tai estäneet koronapandemiasta aiheutuneet rajoitukset 13.3.-31.5.2020.

Lisätietoja Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla.

AVEKin audiovisuaalisen kulttuurin apurahat

Hakuaika: Jatkuva haku, osa apurahoista myönnetään vain tiettynä päivänä
Kenelle/mihin tarkoitukseen: AVEK myöntää apurahoja dokumenttielokuvien, lyhytelokuvien ja lyhyiden animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon, alan kansainvälistymiseen, audiovisuaalisen alan ammattilaisten täydennyskoulutukseen ja alan tapahtumien ja festivaalien järjestämiseen.

Lisätietoja AVEKin sivuilla.

Suomen Taideyhdistyksen apuraha nuorille taiteilijoille

Hakuaika: 2.5.–31.8.2020

Kenelle/mihin tarkoitukseen: Hakuajan päättyessä alle 35-vuotiaille ammattiin valmistuneille taiteilijoille. Apuraha voidaan myöntää työskentelyapurahana, kohdeapurahana tai esimerkiksi laitehankintoihin. Apuraha voidaan myöntää myös kuvataiteen jatko-opintoihin kotimaassa tai ulkomailla.

Lisätietoja Suomen Taideyhdistyksen sivuilla.

Jenny ja Antti Wihurin apuraha taiteen aloille

Hakuaika: 3.5.–31.5.2020

Kenelle/mihin tarkoitukseen: Apurahaa voi hakea esimerkiksi työskentelyapurahana taiteelliseen (musiikki, tanssi- tai teatteritaide) tai kirjalliseen työskentelyyn. Apurahaa voi hakea myös soitinhankintoihin tai esitysten ja tapahtumien järjestämiseen. Säätiöltä voi myös hakea apurahaa taiteen alojen kehittämishankkeisiin ja pilotointiin. Apurahaa ei lähtökohtaisesti myönnetä kuvataiteelliseen työskentelyyn tai näyttelyiden järjestämiseen.

Apurahaa on haettavana myös yhteiskunnallisen toiminnan aloille, joka voi tarkoittaa myös kulttuuritoimintaa.

Lisätietoja Jenny ja Antti Wihurin rahaston sivuilla.