Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.6.2020

Turussa käynnistyy syksyllä liikunta-alan AMK -koulutus

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Turun ammattikorkeakoulu tarjoavat yhteistyössä mahdollisuuden opiskella liikunta-alaa Turussa.

Syksyllä käynnistyvä koulutus on tarkoitettu erityisesti jo Turun alueella työskenteleville liikunta-alan ammatillisen perustutkinnon tai ammattitutkinnon suorittaneille.

– Turun alueella on suuri tarve liikunnan koulutukselle. Näemme koulutuksessa myös paljon yhteistyömahdollisuuksia erityisesti fysioterapian koulutuksen kanssa. Turun AMK on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä omaa liikunnan koulutuksen järjestämislupaa. Toteutuessaankin oman koulutuksen käynnistäminen olisi mahdollista vasta parin vuoden kuluttua, joten on hienoa, että voimme aloittaa yhteistyön Haaga-Helian kanssa jo ensi syksynä, toteaa Turun ammattikorkeakoulun vararehtori Juhani Soini.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Turun kaupungin liikuntapalveluilla ja alueen urheiluseuroilla on tärkeä rooli koulutusyhteistyössä.

Opinnot koostuvat liikunta-alan työelämätaidoista, pedagogiikasta, johtamisesta, palvelusta, myynnistä ja yrittäjyydestä sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta. Opiskelu alkaa avoimen ammattikorkeakoulun monimuotokoulutuksena ja opinnoissa tavoitteellisesti edenneet voivat hakea vuoden kuluttua ns. avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijoiksi. Myös toisen vuoden opinnot järjestetään pääosin Turussa. Liikunta-alan ammatillisen tutkinnon aiemmin suorittaneiden opiskelijoiden on mahdollista edetä liikunnan ammattikorkeakoulututkintoon kahdessa vuodessa.

– Koulutuksessa menestyäkseen hakijalla on hyvä olla esimerkiksi liikuntaneuvojan tutkinto tai liikunnan ammattitutkinto sekä kokemusta liikunta-alan töistä. Aloitimme vastaavan koulutuksen viime vuonna Tampereella ja siellä opiskelijat ovat olleet erittäin motivoituneita ja edenneet tavoitteissa hyvin, kertoo johtaja Matti Kauppinen Haaga-Heliasta.

– Uusi liikunnan koulutus on hyvin tervetullutta Turun seudulle ja se tarjoaa tulevaisuudessa paljon tukea alueen seuratoiminnan kehittämiseen ja ammattimaistumiseen, toteaa LiikU ry:n aluejohtaja Pekka Potinkara. Myös koulutuksen suunnittelussa mukana ollut Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari näkee uuden koulutuksen tukevan erinomaisesti kaupungin liikuntapalvelujen ja seurayhteistyön kehittämistä entistä strategisempaan suuntaan.

 – Koulutuksella luodaan lisää edellytyksiä kaikkia liikuttavalle Turulle ja sen urheilulle Turku Future Sports -hengessä, toteaa Kalmari.

Infotilaisuus koulutuksesta järjestetään Zoom-webinaarina 11.8.2020 klo 14-16.

Hakuaika koulutukseen alkaa 12.8.2020 klo 12.00 ja päättyy 21.8.2020 klo 15.00.

Ensimmäinen lähijakso toteutetaan syyskuun lopulla Turun ammattikorkeakoulun tiloissa.

Lisätietoa koulutuksesta on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun www-sivuilla.

Haaga-Helia liikunta-alan koulutus