Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.8.2020
"=".

Uusi julkaisu opastaa tekemään monien mahdollisuuksien digitaalisia tarinoita

Henkilökohtaiset digitarinat puhuttelevat ja vakuuttavat. Ihmistä kiinnostaa toinen ihminen ja hänen tarinansa. Kaikki kelpaavat kertojiksi.

Tarinat ovat erinomaisia oppimisaihioita esimerkiksi ammatillisen kasvun, organisaation kehittämisen tai henkilökohtaisen hyvinvoinnin tukena. Tarinankerronta tukee oppimista ja opettaa visuaalisen kerronnan taitoja, joita käytetään yhä enemmän työelämässä ja koulutuksissa. Videon suosio kasvaa jatkuvasti ja visuaalisten digitarinoiden opettelun voi aloittaa omaelämäkerrallisia minielokuvia tekemällä.

Satu Hakanurmen ja Mauri Kantolan tuoreessa Kerro ja ohjaa digitarinoita -julkaisussa perehdytään digitarinoihin, niiden käyttömahdollisuuksiin, digitaaliseen tarinankerrontaan käsikirjoituksesta tarinan esittämiseen ja jakamiseen sekä tarinankerronnan ohjaamiseen ryhmässä. Julkaisusta on iloa omaa digitarinaa tekeville, työpajan ohjaajille sekä digitaalisten tarinoiden tekemistä ja käyttöä suunnitteleville projekteissa, organisaatioissa ja oppilaitoksissa.

Julkaisun kirjoittajat

Satu Hakanurmi työskentelee Turun yliopistossa verkko-oppimisen asiantuntijana. Hän tekee parhaillaan väitöskirjaa työelämässä oppimisesta ja tarinoista.

Mauri Kantola työskentelee erityisasiantuntijana Turun ammattikorkeakoulussa Future Learning (FLD) -yksikössä. Hänen julkaisunsa liittyvät käytäntölähtöiseen korkeakoulutukseen.
 

Lisätietoja: