Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.10.2021

Komedianäytelmä Kaaos saa pohtimaan saako vaikeille aiheille nauraa?

Kaaos on samaistuttava nykykomedia, joka heittää vaietut aiheet pöydälle, tekee niistä pilaa, eikä missään vaiheessa pelkää nauraa itselleen.

Näytelmä on Mika Myllyahon kirjoittama kolmen naisen tragikoominen selviytymistarina ruuhkavuosien sydämestä. Surkuhupaisan kolmikon edesottamuksia seurataan kolmen tarinan muodossa, jotka vuorottelevat tässä Minka Laukniemen ohjaamassa koko illan komediassa. Koko teosta läpileikkaava komedian kärki pitää yleisön varpaillaan, kun lavalla saavat kyytiä niin vinoutuneet valtasuhteet, häpeän voimalla ylläpidetyt kulissit kuin sukupolvilta toisille periytyvät salaisuuksien taakat.

 

“Ohjaajana minulle on tärkeää, että emme naura ihmisten ongelmille tai kuittaa niitä vitsiksi, vaan pyrimme käsittelemään asioita huumorin keinoin. Ongelmat tuodaan näkyviksi, jotta niihin voi reagoida. Jokainen meistä tekee joskus huonoja valintoja, ja sille voi ja pitääkin välillä nauraa. On inhimillistä tehdä virheitä, ja antaa ne sitten itselleen ja muille anteeksi. Minulle jokainen näytelmän hahmo on oman elämänsä klovni: samaistuttava, rakastettava, ja aivan idiootti – kuten me kaikki joskus olemme”, Laukniemi kertoo.

 

Tekstiä on lähestytty fyysisen teatterin näkökulmasta ja hahmojen fysiikkaan on yhdistetty esimerkiksi klovneriaa. Sen koomiset hahmot kamppailevat niin henkilökohtaisia kuin yhteiskunnallisiakin ongelmia vastaan aseinaan ystävyys, musta huumori ja liuta kyseenalaisia selviytymiskeinoja. Rooleissa nähdään Ia Nissinen, Suvi Aarrekari ja Jatta Pirinen.

 

Esityksen kesto on n. 2h. Esitystä ei suositella lapsille.

Esitys on Minka Laukniemen Turun AMK:n Taideakatemian teatteri-ilmaisun ohjaajaopintojen taiteellinen opinnäytetyö.

 

Esitykset

Ensi-ilta 25.10. klo 19

Ti 26.10 klo 19

To 28.10 klo 19

Pe 29.10. Klo 19

La 30.10 klo 19

 

Liput

15€/8€/0€

taideakatemia.tapahtumiin.fi

 

Paikka

Turun Taideakatemian Köysiteatteri, Linnankatu 56

 

Lisätiedot:

Minka Laukniemi, ohjaaja 0407698294 minka.laukniemi@outlook.com
Ida Hansen, tuottaja 0504401293 idaarianna.hansen@gmail.com