Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.2.2022

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi palkitsi esteettömyyskorjauksia käsitelleen opinnäytetyön

Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry palkitsi Turun AMK:sta valmistuneen rakennusmestari (AMK) Lauri Leimun opinnäytetyöstään, joka käsitteli esteettömyyskorjauksia linjasaneeraushankkeen yhteydessä. Leimu valmistui keväällä 2021.

- Miljoonasta esteettömästä asunnosta noin 60 prosenttia muodostuu jo olemassa olevista esteettömistä asunnoista sekä arvioidusta uudistuotannosta. Esteettömäksi on korjattava noin 250 000 olemassa olevaa asuntoa. Taloyhtiöt ovat avainasemassa esteettömyyden edistämisessä. Esteettömyyskorjaukset on tärkeä ottaa huomioon, kun korjaushanketta suunnitellaan, toteaa Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry:n toiminnanjohtaja Juuso Kallio.

- Leimu on työssään tarttunut ajankohtaiseen aiheeseen. Peruskorjauskohteena oleva rakennuskanta on rakennettu 1970-luvulla, jolloin esteettömyyteen ei vielä kiinnitetty niin suurta huomiota. Saneerauskohteissa esteettömyys on luonteva hetki ja tapa korjata rakennus mahdollisimman monelle saavutettavaksi. Useissa asunto-osakeyhtiöissä halutaan parantaa esteettömyyttä, mutta eri vaihtoehtoista ja rahoituksista ei välttämättä ole tarpeeksi tietoa, kertoo Turun AMK:n lehtori Sirpa Erkkilä-Häkkinen.

Opinnäytetyössä tarkastellaan tämänhetkistä lainsäädäntöä ja esteettömyyskäsitettä. Leimu on työssään kuvannut yhden linjasaneerauskohteen esteettömyyskorjauksen. Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen myöntämä stipendi on suuruudeltaan 2.500 euroa.

Alkuperäinen tiedote julkaistu 22.2.2022 Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry:n sivuilla https://varsinais-suomi.kiinteistoliitto.fi/uutiset/nayta/?id=12064

Opinnäytetyö  Esteettömyysvaatimusten toteuttaminen linjasaneerauksessa. Leimu, Lauri 2021. Turun ammattikorkeakoulu.

Rakennusmestari (AMK)

Rakennusmestarin tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskellaan ammatillisia perusvalmiuksia työnjohtotehtäviä varten. Tehtävissä painottuvat etenkin ammatillinen perus- ja erityisosaaminen, taloudellinen ajattelu ja projektien kokonaishallinta.