Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.3.2022

Uudella opintojaksolla perehdytään nuoren kohtaamiseen

Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston Sote-akatemian, Tukenasi ry:n, Auta Lasta ry:n ja Osallisuuden aika ry:n kanssa yhteistyössä toteutetussa verkkokoulutuksessa keskitytään siihen, millaista on hyvä tai huono kohtaaminen nuoren kanssa ja miten kohtaamistilanteeseen voi itse ammattilaisena vaikuttaa.

Suuri osa sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalojen ammattilaisista tekee kohtaamistyötä päivittäin. Kohtaamisen taidot voivat olla avainasemassa asiakkaiden haasteiden ratkeamisessa – ne ovat edellytys esimerkiksi sille, että nuori voi kokea saavansa apua ja tukea erilaisissa ja moninaisissa elämän haasteissa.

– Erilaisilla järjestöillä on palvelujen asiakkaina olleiden nuorten kautta valtavasti arvokasta tietoa siitä, miten nuoria kohdataan, miten palveluja voi parantaa ja millaisella kohtaamisella avun saamista ja vastaanottamista voi edesauttaa, kertoo yliopettaja Outi Linnossuo Turun ammattikorkeakoulusta.

Uudella opintojaksolla käsitellään kohtaamista ammattitaitona muun muassa luottamuksen rakentumisen ja lapsen oikeuksien näkökulmista. Suuri osa opintojakson materiaaleista on kokemusasiantuntijanuorten itsensä tuottamia. Pedagoginen toteutus on tehty yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoista koostuvan projektityöryhmän kanssa.

– Opiskelijat rakensivat käytössämme olevista materiaaleista MOOCiin rungon ja taikoivat lähdekirjallisuuden oppimistehtäviksi. Tässä on siis tehty yhteistyötä moneenkin suuntaan.

Nuoren kohtaaminen (MOOC 1 op)

Opintojakson materiaalit ovat kaikille saatavilla DigiCampus-alustalla.