Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.3.2022

Ukrainan tilanne - säilytetään opiskelu- ja työrauha

Järkyttävät uutiset Ukrainasta koskettavat meitä kaikkia ja voivat luoda myös turvattomuuden tunnetta. Turun ammattikorkeakoulun opiskelu- ja työympäristö on turvallinen ja teemme kaikkemme tukeaksemme yhteisömme jäseniä ja säilyttääksemme opiskelu- ja työrauhan.

Turun AMK:lla ei ole Ukrainassa opiskelijoita tai henkilökuntaa. Meillä on kuitenkin konfliktin osapuolten maista opiskelijoita, joille tilanne voi olla erityisen hankala. Seuraamme kansainvälisessä toiminnassamme niitä arvoja ja rajoituksia, joita Suomi ja laajemmin Eurooppa linjaavat. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää tai epäasiallista käytöstä kansallisuuden tai syntyperän vuoksi.

Myös Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO muistuttaa, että tilanne saattaa olla erityisesti opiskelijoille raskas, ja rohkaisee opiskelijoita hakeutumaan keskustelutilaisuuksiin ja muun tuen piiriin mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Opiskelijakunta toivoo pystyvänsä tarjoamaan yhteisöllisyyttä ja jaksamista vaikeinakin aikoina.

– Muistammehan kuitenkin myös jokainen oman vastuumme yksilöinä olla toistemme tukena ja lietsomatta vihaa, jotta meillä on jatkossakin kaikille turvallinen opiskelijayhteisö, toteaa TUOn hallituksen puheenjohtaja Matias Sillanmäki.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene on julkaissut yhteisen kannanoton Ukrainan tilanteesta 25.2.2022. Viestimme yhteisömme jäsenille tilanteen kehittymisestä ja mahdollisista vaikutuksista Turun ammattikorkeakoulun toimintaan.

Arenen kannanotto