Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.3.2022

Korkeakoulujen Venäjä-yhteistyö keskeytetään

Opetus- ja kulttuuriministeriö suosittaa suomalaiskorkeakouluja pidättäytymään kaikesta korkeakoulu- ja tiedeyhteistyöstä venäläisten kumppaniorganisaatioiden kanssa. Linjauksen mukaisesti uusia hankkeita ei tule käynnistää ja olemassa oleva organisaatioiden välinen yhteistyö keskeytetään toistaiseksi. 


Turun ammattikorkeakoulu toimii yhdessä muiden suomalaisten korkeakoulujen kanssa tämän linjauksen mukaisesti eikä myöskään valmistele TKI-hankkeita venäläisten ja valkovenäläisten korkeakoulujen kanssa.

Turun AMK:n vajaaseen kymmeneen ukrainalaisopiskelijaan on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä. Opiskelijoille kansallisuudesta riippumatta on tarjolla tukea korkeakouluyhteisössä. Tukipalveluja tarjoavat opintopsykologit, opintokuraattori ja AMK:n ulkopuolella mm. oppilaitospapit, International House Turku, tarvittaessa kaupungin sosiaalitoimi ja SPR.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee yhteistyössä korkeakoulujen kanssa toimia, joilla voidaan tukea ukrainalaisia opiskelijoita, korkeakoulujen henkilökuntaa ja tutkijoita, sekä tarjota sotaa pakeneville opiskelu- ja työskentelymahdollisuuksia Suomessa.


Turun AMK:n opiskelijat ja henkilöstö haluavat auttaa. Ukrainalaiset opiskelijamme tarjoavat Ukrainasta tulleille käännösapua ja henkilöstö on käynnistänyt keräyksen SPR:n kautta.