Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.3.2022
NYTT kuvataidenäyttely 2022 mainoskuva.

NYTT 2022 -näyttely esittelee valmistuvien kuvataiteilijoiden työskentelyä

NYTT 2022 -näyttely on avautunut Turun Taidehallissa ja Taiteen talossa. Näyttely esittelee Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvien kuvataiteilijoiden monipuolista työskentelyä.

Opinnäytetyönäyttelyyn osallistuu 19 taiteilijaa , joista kullakin on oma ainutlaatuinen näkemyksensä ja työskentelytapansa. Käytössä on tekniikoita laajasti maalauksesta piirustukseen ja valokuvasta installaatioon. Teoksissa on käytetty erilaisia materiaaleja, kuten tekstiiliä, luonnonmateriaaleja, ääntä ja animaatiota. Näyttelyn tematiikka on laaja ja kuvastaa osaltaan valmistuvien taiteilijoiden erilaisia lähestymistapoja elämään ja taiteeseen.

- Neljä vuotta meni kuin siivillä, ja edelliset kaksi vuotta ovat olleet sanalla sanoen sumuisia. Etäännyttävät opiskelumallit ovat nakertaneet sitä yhteisöllisyyden tunnetta, joka on ollut ainakin itselleni opiskeluajan hedelmällisintä nektaria. On fantastista, että pääsemme vielä kerran jalostamaan tätä tunnetta yhteisen näyttelyn tiimoilta, kuvailee valmistuva kuvataiteilija Juuso Valli.

- Monelle taiteilijalle taide on tapa jäsentää maailmaa tavalla, joka poikkeaa tavanomaisesta. Tämä näkyy myös nyt valmistuvan ryhmän teoksissa. Näyttelyn työt ovat monimuotoisia sekä ilmaisultaan että toteutukseltaan. Monet työt rakentuvat tilaan yhdistellen erilaisia taiteen tekemisen muotoja. Etsiminen ja kokeilu ovat taiteellisen työskentelyn keinoja, jotka kantavat pitkälle jatkossakin. On suuri ilo ohjata valmistuvien opiskelijoiden matkaa kohti taiteilijuutta, summaavat prosessia puolestaan opinnäytetyön ohjaajat Henna-Riikka Halonen ja Ismo Luukkonen.

NYTT-näyttely levittäytyy tänä vuonna Turun Taidehallin lisäksi Rettigin kiinteistössä sijaitsevan uuden Taiteen talon tiloihin, jotka avataan näyttelyn myötä ensi kertaa näyttelytilana suurelle yleisölle.

NYTT 2022 -näyttelyn taiteilijat Turun Taidehallilla:
Jesper Dolgov, Heli Jauhiainen, Nina Korvenoja, Nemo Koski, Isto Koskinen, Matti Lankinen, Heli Lundström, Martta Meriläinen, Kalle Pitkänen, Jussi Ronkainen, Elisa Sakko, Juuso Valli, Kaisa Viitasalo

NYTT 2022 -näyttelyn taiteilijat Taiteen talossa:
Joa Heikkinen, Sakari Kiilavuori, Venla Kivelä, Nea Mattila, Alexandra Trufanova, Maria West

NYTT 2022 - Valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttely | 18.3.-24.4.2022 | Taiteen talo (Nunnankatu 4, Turku) & Turun Taidehalli (Vanha Suurtori 5)