Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.8.2022

Käytännönläheistä oppimista – Talk Tekniikka -teemajulkaisu esittelee Turun AMK:n tekniikan koulutusta

Tuore Talk Tekniikka 2022 -teemajulkaisu esittelee Turun AMK:n tekniikan koulutuksen ratkaisuja ja toimintamalleja. Punaisena lankana koulutuksessa kulkee käytännönläheisyys ja työelämäyhteys.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

– Keskeistä koulutuksessamme on toimia vahvassa yhteistyössä alueen elinkeinoelämän kanssa ja valmentaa parhaita mahdollisia osaajia alueemme elinkeinoelämälle. Koulutuksemme rakentuvat monipuolisten pedagogisten ratkaisujen käyttöön, jossa käytännön tekeminen ja osaaminen ovat vahvassa roolissa, kuvailee Tekniikka ja liiketoiminta -sektorin koulutusjohtaja Juha Kontio esipuheessaan.

Kontio esittelee omassa artikkelissaan tarkemmin tekniikan aloilla ympäri maailman omaksuttua CDIO-mallia (Conceive-Design-Implement-Operate ) ja CDIO-toimintaverkostoa, jonka puheenjohtajaksi Kontio äskettäin valittiin.

Julkaisusta voi myös lukea mitä tekniikan koulutuspäälliköt pohtivat tekniikan eri alojen tulevaisuuden osaamistarpeista. 

Oppimista yhteistyössä yritysten kanssa

Hyvin konkreettisesti työelämälähtöisyys toteutuu kun suurin osa opiskelusta tehdään yrityksessä, kuten InTO-oppimismallissa. InTO-mallin mukaiset oppimiskokeilut alkoivat Turun AMK:ssa 2019 ja tällä hetkellä opintoja suorittaa yrityksissä 15 opiskelijaa.

Yrityslähtöisiä projekteja tehdään Capstone-projektiopppimiskokonaisuudessa. Siinä opiskelijat tuovat projekteihin tuoretta osaamista ja samalla saavat mahdollisuuden näyttää kykynsä asiakkaalle. Usein Capstone-projekti on opiskelijalle ponnahduslauta myös pidemmälle yhteistyölle esimerkiksi opinnäytetyön, harjoittelun tai työpaikan muodossa.
 

Talk Tekniikka 2022