Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.8.2022

Ryhmädynamiikkaa ja yritysyhteistyötä yhdistävä Capstone

Capstone-projektit ovat näytön paikkoja, joissa opiskelijat työstävät ryhmissä yrityksiltä tulleita toimeksiantoja. Yhden viime syksyn projekteista opiskelijat tuottivat biokauppa City-Labille.

Teksti: Veera Laaksonen 

City-Lab myy laboratoriotuotteita yrityksille tarjoten tuotteille myös kilpailutusta ja varastointipalveluita. Toimeksianto Turun AMK:n opiskelijoille oli suunnitella City-Labin tarpeisiin uudenlaisia logistisia varastointiratkaisuja liiketoiminnan ja säilytystarpeen kasvaessa. 

– Selvitimme aluksi yleisesti kyseistä alaa, minkä jälkeen lähdimme muutaman ihmisen voimin paikan päälle seuraamaan tämänhetkistä varastointiratkaisua sekä tavaranpurkua ja tilausprosessia, kertoo projektipäällikkönä toiminut opiskelija Saija Elo

– Kävimme myös tutustumassa Kaarinan valtavassa varastossa heidän varastointiratkaisuihinsa. Haastattelimme täällä toimivia yrityksiä, jotka voisivat hyötyä City-Labin palveluista. Näistä teimme raportin, joihin oltiin todella tyytyväisiä, Elo jatkaa. 

Capstone-projektit kehittävät opiskelijoiden taitoja ryhmässä toimimisesta, työnjaosta sekä vastuunkannosta aidoissa yritysprojekteissa. Elon mukaan projekti antoi arvokasta oppia yritysyhteistyöstä. 

– Projektin tekeminen tuntui aluksi haastavalta, koska kenelläkään ei ollut kokemusta tämän kaltaisesta tehtävästä. Ryhmäydyimme kuitenkin nopeasti ja ryhmässä oli helppo esittää kehitysideoita. Lopulta kaikki sujui mutkattomasti, kertaa Elo. 

Myös tuotantotalouden koulutusvastaava Jenni Mansikkalan mukaan ryhmä suoriutui projektistaan kiitettävästi, ja toimeksiantaja City-Lab oli tyytyväinen tulokseen. 

– Kun City-Lab tulevaisuudessa pohtii laajentavansa toimintaansa, on opiskelijoiden työstä varmasti apua. Yritys ilmaisi myös halukkuutensa osallistua tuleviin Capstone-projekteihin, Mansikkala kertoo. 

Lue lisää:

Yhteistä Capstone-projekteille on se, että projektin tuloksen tulee olla sovellettava ja sen tulee tuottaa arvoa loppukäyttäjille. Idean tai tarpeen soveltuvuus Capstone-projektiksi arvioidaan yhdessä projektin omistajan kanssa. Jos Capstonen katsotaan soveltuvan organisaation tarpeisiin, aloitetaan projekti ja valitaan sopiva työtiimi.