Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.12.2022

Mika Lohtander EU:n Horisontti-tutkimusohjelman asiantuntijaryhmään

Turun AMK:n Teknologiateollisuus-osaamisalueen koulutus- ja tutkimuspäällikkö, tekniikan tohtori Mika Lohtander on valittu EU:n Horisontti-tutkimusohjelman Digitaalitalous ja -teknologia, teollisuus ja avaruus -asiantuntijaryhmään.

Teksti: Martti Komulainen
Kuva: Veera Lundén

Asiantuntijajäsenet tuovat Horisontti-tutkimusohjelmatyölle näkemyksiä tutkimustarpeista ja alan tulevaisuuden näkymistä. Vaikka jäsenet edustavatkin asiantuntijaryhmissä itseään, avaa nimitys myös Turun AMK:lle näkymiä ohjelmatyöhön ja mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuden tutkimuspainotuksiin siten, että Turun korkeakouluille ja Turun seudulle tärkeät teemat olisivat mahdollisimman hyvin komission tiedossa, kun kirjoitetaan työohjelmia.

Asiantuntijajäsenet toimivat tukena Horisontti-ohjelman virallisille neuvoa-antaville ohjelmakomiteoille ja niiden suomalaisille jäsenille.

–Olen kovin otettu tehtävästä, ja tämä mahdollisuus luo vastavuoroisesti ammattikorkeakoululle mahdollisuuden tietää laajasti eurooppalaisen tekniikan kehityksestä. Eli pääsen vastavuoroisesti kuulemaan ja näkemään muiden asiantuntijoiden näkemyksiä, Mika Lohtander toteaa.

Ammattikorkeakouluista ei aiemmin ole ollut edustusta asiantuntijaryhmissä.

Digitaalitalous ja -teknologia, teollisuus ja avaruus -klusteri pitää sisällään muun muassa tuotantoteknologiat, digitaaliset teknologiat, tekoälyn ja robotiikan, tiedon louhinnan, kiertotalouden, avaruusteknologian sekä vähähiiliset ja puhtaat teknologiat.

Lisätietoa ohjelmatyöstä ja sisältövaikuttamisesta:  Kansalliset asiantuntijaryhmät Horisontti Eurooppa -ohjelman komiteatyön tukena - Business Finland

Lisätietoja:
Anniina Jaako
Head of EU Affairs – advocacy 
Universities of Turku and Åbo Akademi
Universities of Applied Sciences Turku and Novia
anniina.jaako@utu.fi