Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.4.2023
Kuvituskuva. Ihmisiä pöytien ääressä, joista yksi henkilö etualalla. Taustalla EduCityn aulatilaa.

Turun AMK haluaa olla vaikuttava työelämän korkeakoulu

Turun AMK uudisti strategiansa. Uudessa strategiassa näkyvät esimerkiksi kestävä kehitys eri muodoissaan, hyvinvoinnin merkitys sekä oppiminen ja työskentely alati muuttuvassa, digitalisoituvassa ympäristössä.

Turun AMK:n toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi vuoden 2018 strategiapäivityksen jälkeen.   

– Koronan jälkimaininkien sekä globaalin turvallisuus- ja taloustilanteen muutosten määrittelemä maailma on monella tavalla hyvin erilainen kuin entisen strategiamme lähtökohdat. Strategian tulee elää ajassa ja luoda yhteisölle jaettu näkymä yhteiseen tulevaisuuteen, määrittelee Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila

Uudistetun strategian nimi on ”Vaikuttava työelämän korkeakoulu”. Otsikolla halutaan korostaa toiminnan vaikuttavuutta etenkin Varsinais-Suomen työelämän ja sen kehittämisen kannalta.

Turun AMK:ssa opiskelee yli 12 000 tutkinto-opiskelijaa (AMK- ja ylempi AMK -tutkintoon opiskelevat) ja henkilökuntaa n. 800. Ydintehtäviä ovat koulutuksen lisäksi palvelut työelämälle sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta. Lue lisää Turun AMK:sta www-sivuillamme.

Koulutuksen ja tutkimuksen painopisteet

Pähkinänkuoressa strategia koostuu neljästä teemasta, jotka kuvaavat koulutuksen ja tutkimuksen painopisteitä (ks.  teemojen kuvaukset www-sivuilta):

  • Vihreä talous
  • Hyvä elämä  
  • Meidän Itämeremme
  • Kotona hybridimaailmassa

Kolme toimintaohjelmaa puolestaan kuvaa niitä keinoja, millä Turun AMK aikoo saavuttaa strategiassa asettamansa tavoitteet. Ne liittyvät erityisesti talon sisäisen toiminnan järjestämiseen ja ovat myös tekemisen tapoja (ks. toimintaohjelmien kuvaukset www-sivuilta):

  • Vaalimme yhteisömme hyvinvointia
  • Opimme muuttuvassa maailmassa
  • Olemme hyvä kumppani
Turun AMK:n strategiset teemat ja toimintaohjelmat esitettynä kuviona.

Strategian uudistaminen on yhteisöllinen projekti

Tietoa strategian pohjaksi on kerätty vuoden 2022 aikana niin sidosryhmien edustajilta, opiskelijoilta kuin henkilöstöltä. AMK:n henkilöstöllä on ollut mahdollisuus kommentoida strategian sisältöjä ja muotoiluja alusta alkaen aina sanoitukseen asti Howspace-alustalla. 

– Strategian tärkeimmät elementit ovat yhteinen tilannekuva sekä näkemys halutusta reitistä tulevaisuuteen. Tämän takia uusi strategia oli alusta alkaen yhteisöllinen projekti. Halusimme aktivoida kaikki sisäiset ja ulkoiset sidosryhmät yhteiseen pohdintaan siitä, millainen Turun ammattikorkeakoulun tulisi olla 2030 ja miten noihin tavoitteisiin päästään, Taatila kertoo. 

Vaikuttava työelämän korkeakoulu

Tutustu Turun AMK:n uuteen strategiaan www-sivuilla.