Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 25.10.2023

Turun AMK:n opiskelijat pääsevät järjestämään TPS:n ottelutapahtumia

Tänä syksynä on mahdollista hypätä lätkäkatsomoon tukemaan sekä TPS Naisia että Turun AMK:n projektipajalaisia.

Teksti ja kuvat: Mari Loikkanen

Turun AMK:n opiskelijat tuovat tänä syksynä lisäpotkua TPS:n naisten jääkiekkopeleihin. Neljä projektipajaryhmää pääsee järjestämään TPS:n naisten ottelutapahtumia marras-joulukuussa. Tavoitteena on saada entistä enemmän katsojia paikalle sekä lisätä myyntiä.

─ Naisten liigassa on haastavaa saada yleisöä paikalle ja lähdin miettimään, miten asiaa voisi parantaa. Olen itse tradenomi ja tuli mieleeni, että opiskelijoita kannattaisi kysyä mukaan kehittämään ottelutapahtumia, kertoo TPS Naisten vastuuvalmentaja Terhi Mertanen.

Mertanen muisti omilta opiskeluajoiltaan, että on paljon mielekkäämpää saada koulutehtävänä oikeita toimeksiantoja, joten hän lähti ehdottamaan yhteistyötä.

─ Ilahduin, kun Turun AMK:sta löytyi heti sopivia henkilöitä, jotka intoutuivat yhteistyöstä ja idea sai tulta alleen, hän kiittelee.

Innostunut vastaanotto

Neljää Turun AMK:n projektipajaryhmää lykästi, sillä heille tipahti tänä syksynä yllättävä tehtävänanto: ryhmä saisi vastuulleen järjestää ihan oikean TPS Naisten ottelutapahtuman ja parhaimman ottelutapahtuman järjestänyt ryhmä palkittaisiin.

Ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelija Daniel Björs oli tehtävänannosta innoissaan.

─ En osannut edes ajatella, että voisimme saada jotain tällaista tehtäväksi. Urheilu on lähellä sydäntäni ja aihe toi kunnolla motivaatiota tekemiseen, Björs kertoo.

Tietojenkäsittelyn opiskelija Miro Marttila komppaa. Hänellä itselläänkin on jääkiekkotaustaa, joten Marttilan innostus nousi saman tien aiheen tultua esiin.

Projektipajalaiset ovat kaikki Turun AMK:n ensimmäisen vuoden opiskelijoita Tekniikan ja liiketoiminnan -sektorilta. Projektipajaopinnoissa opiskelijat jaetaan monialaisesti 10─15 hengen ryhmiin ja heille annetaan projektitoimeksianto. Projektia tehdessä opitaan ryhmätyöskentelyä ja projektitaitoja.

TPS_projektipaja5.jpg
Tämä projektipajaryhmä järjestää ensimmäisen ottelutapahtuman 3. marraskuuta.

Björs ryhtyi vapaaehtoisena oman ryhmänsä projektipäälliköksi. Heillä on edessään tositoimet perjantaina 3. marraskuuta, kun ensimmäinen ottelutapahtuma koittaa. Heti seuraavana on vuorossa toisen projektipajaryhmän koitos lauantaina 4. marraskuuta.

─ Vaikka taustalla onkin leikkimielinen kisailu siitä, kuka järjestää parhaimman tapahtuman, olemme kokeneet yhteistyön eri projektipajojen välillä hyväksi toimintatavaksi, Björs kertoo.

Molempiin otteluihin on ilmainen pääsy. Myynnissä on kausilippuja ja luvassa on runsaasti oheistapahtumaa.

─ Meille on tulossa oheisaktiviteetiksi erilaisia pelimahdollisuuksia. Lisäksi on vetotutka maalin takana mittaamassa sitä, kuinka kovaa kiekko lähtee. Tiedossa on myös erätaukoshow’ta ja buffetmyyntiä, Marttila luettelee.

Naisurheilun tueksi kaivataan tekoja

Marttilan ja Björsin projektipajan ryhmänohjaaja Arttu Kuvaja kiittelee, että ryhmän henki on ollut hyvä ja koko porukka on ollut hienosti mukana järjestämässä tapahtumaa. Kuvaja on itse toisen vuoden liiketalouden opiskelija, jonka rooli on olla neuvomassa ja auttamassa projektipajalaisia.

─ Kenelläkään ryhmässä ei ollut aiempaa tapahtumanjärjestämiskokemusta, joten kyllä tämä vaatii heittäytymistä. Haasteena on ehkä ollut se, että kun on täysin vapaat kädet, ei enää tiedä, mitä tekisi niillä käsillä, Kuvaja kertoo.

TPS_projektipaja2.jpg
Arttu Kuvaja, Daniel Björs ja Miro Marttila ovat innoissaan tehtävänannosta.

Projektipajalaisten ensisijaisena tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman viihtyisä tapahtuma. Vastuuvalmentaja Mertasen ideana on Diili-henkisesti pitää omanlaisensa Hiili-kilpailu projektipajalaisten kesken: paras tapahtuma arvostellaan tunnelman, kävijämäärän ja myynnin osalta ja voittajaryhmä palkitaan.

─ Diili on lempiohjelmani, joten ajatus tuli siitä. Olisi mahtavaa, jos Turun AMK:n opiskelijat pystyisivät saamaan halliin enemmän katsojia kuin aiemmin. Paljon puhutaan urheilun tasa-arvosta. Siksi on tärkeää, että ihmiset tulevat omilla jaloillaan paikalle osana tasa-arvokeskustelua, katsomaan naisten jääkiekkoa, Mertanen sanoo ja lisää:

─ Vaikkeivät TPS:n naiset pelaa jääkiekkoa ammatikseen, se on silti hyvin viihdyttävää ja mielenkiintoista seurattavaa. Ja kannattaa tulla katsomaan, mitä Turun AMK:n opiskelijat ovat sinne keksineet!

 

Tule paikalle TPS:n matseihin!

Projektipajalaisten järjestämät TPS Naisten ottelutapahtumat Rajupaja Areenalla Kupittaalla:

  • pe 3.11.2023 TPS – Ilves
  • la 4.11.2023 TPS – RoKi
  • su 26.11. TPS – HPK
  • la 2.12. TPS – Kuortane

Tule paikalle kannustamaan!