Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.12.2014
Legorobotit ICT-talossa

Robotit ja insinööriopiskelijat helpottavat erilaisissa arjen askareissa

Turun ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden insinööriopiskelijat ovat syksyn kuluessa kehitelleet tuotteita ja ideoita, joilla olisi tuotekehitykseen asti päästessään mahdollista helpottaa ihmisiä erilaisissa arkeen liittyvissä ongelmissa.

ICT-talon joulukuisessa tilaisuudessa kaikki tuotteet ja innovaatiot esitellään yleisölle. Tilaisuuden päätteeksi tuomaristo palkitsee voittajarobotin suunnittelijat yhteisessä palautetilaisuudessa.

Insinööriopiskelijoiden ideat auttavat terraarion sisäisen ilmaston ylläpitoon ja polkupyörän lukitsemiseen kauko-ohjaimen avulla. Tilaisuudessa on esillä myös paljon muita innovaatioita:

TERVETULOA TUTUSTUMAAN LEGOROBOTTEIHIN

maanantaina 8.12.2014 klo 13 - 15 Turun ammattikorkeakouluun

ICT-talo, Joukahaisenkatu 3, Turku

– Suunnittelun tuotokset ilmennetään suurimmaksi osaksi Mindstorms EV3-legosarjan avulla ja ohjelmointi tapahtuu Lego EV3 –ohjelmointiympäristössä, kertoo lehtori Teppo Saarenpää Turun AMK:sta.

Etähallittava järjestelmä terraarion hoitoon

TerraUltra 360 -robotti on oiva apu ihmisille, jotka haluavat automatisoida lemmikkiensä hoitamiseen liittyvien päivittäisten toimenpiteiden toteuttamista.

– Kehittämämme robotti mittaa terraarion ilmankosteutta, lämpötilaa, ylläpitää valosykliä ja tarvittaessa lisää ilmankosteutta pumppaamalla terraarioon vettä, kertoo projektiryhmän jäsen Ville Haapalainen innoissaan.

TerraUltra 360 on täysin hallittavissa joko siihen liitetyn näppäimistön, erillisen pc-ohjelman tai sille suunnitellun internetsivun välityksellä. Robotille voidaan määritellä myös eri toimintojen raja-arvoja:

– Jos vaikkapa on määritelty, että ilmankosteuden minimi on 50 %, ja ilmankosteus putoaa tuon alle, alkaa robottiin liitetty vesipumppu suihkuttaa terraarioon vettä nostaen ilmankosteuden takaisin halutulle tasolle, kertoo Haapalainen.

– Pienillä muutoksilla robotin saisi helposti muutettua myös kasvihuoneeseen soveltuvaksi, päättää insinööriopiskelija Haapalainen.

Kyseinen TerraUltra 360 -projekti on toteutettu Arduino-ohjelmointiympäristöön, joka mahdollisti tarvittavien sensorien, vesipumpun ja erillisen valaisimen kytkemisen.

Lisätiedot:

Teppo Saarenpää, lehtori, Turun ammattikorkeakoulu, p. 044 907 2893

opiskelija Ville Haapalainen, p. 040 0672 759

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.